Futsal BIH večeras je u Groningenu obavila posljednji trening uoči sutrašnjeg duela sa Gruzijom u okviru drugog kola grupe D Europskog prvenstva u futsalu.

BiH je u prvom kolu poražena od favorizirane Španije sa 1:5, dok je Gruzija savladala Azerbejdžan sa 3:2.

Selektor Ivo Krezo na večerašnjem treningu imao je sve igrače na raspolaganju i najvažnije je da su svi reprezentativci negativni na koronavirus.

“Veoma sam zadovoljan radom igrača nakon utakmice sa Španjolskom. Motivisani su i imaju izraženu želju da naprave dobar rezultat ovdje. Meč koji je iza nas nam je na neki način otvorio oči. Pokazali smo tu neke dobre, ali i loše strane. Nastojali smo da te dobre stvari još poboljšamo, a ove loše da ispravimo“, riječi su selektora Kreze uoči utakmice sa Gruzijom.

Gruzijci su dan pred utakmicu veliki favoriti. Kladionica Maxbet nudi kvotu 1.35 na pobjedu Gruzijaca. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Naš reprezentativac Srđan Ivanković kaže da je cilj zaustaviti protok lopte do pivota protivnika.

“Sad nas očekuje protivnik koji ima dobru i iskusnu ekipu, jaku na pivotskim pozicijama. Cilj nam je zaustaviti protok lopte do njihovog pivota Lisandra koji je najopasniji igrač u gruzijskom timu. S druge strane, povratkom golmana Darka Milanovića dobijamo novu dimenziju u igri. Možemo igrati sa „viškom“ što bi trebalo da nam omogući veći posjed lopte. Nadam se da ćemo biti rastrčani, da ćemo odigrati kvalitetan meč i doći do bodova”, jasan je Ivanković.

Susret BiH – Gruzija igra se u srijedu od 17,30 sati uz direktan TV prijenos na BHT.

(Reprezentacija.ba)