Službena press konferencija futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine, pred utakmicu drugog kola grupe D EURA 2022. sa Gruzijom, održana je danas u dvorani Martini Plaza u Groningenu.

Selektor BiH Ivo Krezo ističe da su igrači motivisani i da imaju veliku želju da naprave dobar rezultat.

“Veoma sam zadovoljan radom igrača nakon utakmice sa Španjolskom. Motivisani su i imaju izraženu želju da naprave dobar rezultat ovdje. Meč koji je iza nas nam je na neki način otvorio oči. Pokazali smo tu neke dobre, ali i loše strane. Nastojali smo da te dobre stvari još poboljšamo, a ove loše da ispravimo“, rekao je selektor Krezo pa se osvrnuo i na sutrašnjeg protivnika:

“Analizirali smo ekipu Gruzije i gledali smo njihov meč sa Azerbejdžanom. Radi se o veoma kvalitetnoj ekipi. Nakon što su gubili 0:2 u prvom kolu, smogli su snage da preokrenu rezultat i dođu do pobjede. Mi ih respektujemo, ali imamo i mi svoje šanse u tom susretu. Svjesni smo važnosti utakmice i cilj nam je da ostanemo neporaženi i kako bismo ostali u igri za plasman u četvrtfinale.“

Gruzijci su dan pred utakmicu veliki favoriti. Kladionica Maxbet nudi kvotu 1.35 na pobjedu Gruzijaca. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Krezo je prokomentarisao i zdravstveni bilten:

“Nemamo povreda i svi igrači su nam na raspolaganju za sutrašnji meč. Svaki dan se testiramo i na sreću svi smo negativni na virus korona. S te strane možemo biti zadovoljni i sretni smo da nemamo kadrovskih problema.“

Utakmica BiH – Gruzija igra se u srijedu od 17,30 sati uz direktan TV prijenos na kanalu BHT.

(Reprezentacija.ba)