FK Sarajevo se oglasio nakon nereda: Hvala gradu Ljubuškom, naše navijače nisu napali domaći ljudi

Sarajevo se oglasilo nakon nereda u Hercegovini


FK Sarajevo se oglasio nakon nereda: Hvala gradu Ljubuškom, naše navijače nisu napali domaći ljudi
Foto: Reprezentacija.ba

FK Sarajevo se danas oglasio nakon nereda koji su se dogodili u Ljubuškom i Mostaru proteklog vikenda.

Ljubuški i Sarajevo su u subotu odigrali prijateljski susret, a navijači Bordo kluba su napadnuti u spomenutom gradu, ali i u Mostaru.

Saopštenje FK Sarajevo prenosimo vam u cijelosti:

“Fudbalski klub Sarajevo ovim putem se obraća javnosti povodom nemilih scena koje su se dogodile tokom i nakon prijateljske utakmice između NK Ljubuški i FK Sarajevo, odigrane na stadionu Babovac u Ljubuškom.

Na samom početku želimo se zahvaliti našim domaćinima u gradu Ljubuškom sa kojima imamo dobre poslovne odnose već deset godina. Grad Ljubuški već godinama našem Klubu pruža gostoprimstvo, bilo da se radi o pripremama Bordo kluba ili gostujućim utakmicama na području Hercegovine.

Prema svim informacijama koje imamo na raspolaganju jasno je da incident koji se desio tokom drugog poluvremena utakmice u Ljubuškom nije iniciran od strane lokalnih mladića, već od grupe koja je ciljano došla u Ljubuški da kreira sukob sa našim navijačima.

Navijači našeg kluba tokom prvog poluvremena uz fer i korektno navijanje pružali su podršku našem timu. Incidenti su nastali onog trenutka kada su naši navijači krenuli u odbranu svoje imovine, odnosno vozila sa kojima su došli u Ljubuški, a koji su bili demolirani od strane huligana.

Isti ti huligani organizovali su napad na naše navijače na području grada Mostara gdje su pokušali oštetiti vozila kojima su upravljali navijači našeg kluba. Baš kao i u situaciji u Ljubuškom, navijači FK Sarajevo ni jednim svojim potezom nisu vršili provokaciju bilo koga, već su imali cilj da podrže voljeni klub u Ljubuškom i nakon toga vrate se svojim kućama u Sarajevo. 

FK Sarajevo najoštrije osuđuje ove huliganske napade na naše navijače i želimo vjerovati da će odgovorni za napad, koji su kako i saznajemo uhapšeni, vrlo brzo biti i adekvatno sankcionisani”, navodi se u saopštenju FK Sarajevo.

(Reprezentacija.ba)

Oznake: