Danas su na rasporedu dvije utakmice 1/8 finala Afričkog Kupa nacija, a Maroko našeg Vahida Halilhodžića igra protiv reprezentacije Malavi.

Maroko – Malavi (20:00 sati, Sport Klub)

Maroko je u grupnoj fazi završio prvi na tabeli sa sedam bodova. Savladali su Ganu i Komori, a remizirali su sa Gabonom. Malavi su završili kao najbolja trećeplasirana ekipa svih grupa.

Maroko je očekivano veliki favorit. Kladionica MaxBet nudi kvotu 1.38 na pobjedu Marokanaca. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Maroko i Malavi su ukupno odigrali šest mečeva. Maroko ima tri pobjede, a isto toliko puta bilo je neriješeno.

Reprezentacija Malavi jučer je na press konferenciji istakla da ima jako loš tretman, selektor Mario Marinica govorio je bez dlake na jeziku.

“Tretiraju nas kao građane drugog reda za razliku od velikih timova. Nemam mlijeka za kafu. Nemamo čak ni pristup perilici, pa moji igrači sami moraju da peru svoju odjeću”, kaže Marinica.

“Obećavamo da ćemo dati sve od sebe. Uvjeren sam da ćemo odigrati sjajan meč, optimističan sam i uvjeren u kvalitete i sposobnosti mojih igrača. Nogomet je igra u kojoj pobjeđuje kolektiv, a Malavi su pokazali veliku borbenost i da znaju igrati dobro nogomet”, kazao je Vahid Halilhodžić.

Do sada su Burkina Faso, Tunis, Gambija i Kamerun izborili plasman u 1/4 finale.

(Reprezentacija.ba)