Mostarski Velež traži pojačanje u zadnjoj liniji, tačnije na poziciji stopera, a blizu dolaska je gruzijski defanzivac, Gagi Margvelashvili.

Velež je prije desetak dana krenuo s pripremama, a već je odigrao jedan prijateljski susret. Rođeni su na Poljudu remizirali sa Hajdukom odigravši 1:1.

Trener Feđa Dudić ciljano želi pojačati ekipu. U napad je doveo Nermina Haskića, a konkurenciju među stativama pojačao je Marko Jovičić.

Velež želi još dovesti centralnog defanzivca, a navodno su veoma blizu dogovora sa Gagi Margvelashvilijem.

Gagi je gruzijski fudbaler, ima 25 godina, a posljednji amgažman imao je u Dinamo Batumiju. Svojevremeno je igrao za omladinske selekcije Gruzije.

U Gruziji trenutno nastupa jedan bh. fudbaler, Dino Hamzić koji brani boje Torpeda Kutaisi. O životu i fudbalu u Gruziji, Dino je nedavno govorio za Reprezentacija.ba.

“Izuzimajući kraću epizodu u Olimpiku, već pet godina sam u Gruziji. Ovdje je zanimljiv fudbal, napreduje iz godine u godinu, tako da nisam mnogo razmišljao kada se pojavila opcija za povratak. Sve je skroz drugačije u odnosu na našu zemlju, od samih finansija, pa nadalje… Život? Ma, po sigurnosti Gruzija je među prvim zemljama u svijetu. Kriminala gotovo da nema”, priča 33-godišnji Sarajlija na u razgovoru za Reprezentacija.ba.

(Reprezentacija.ba)