Tokom proteklog vikenda je održana online sjednica Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza na kojoj je Damir Mulaomerović imenovan za selektora Muške seniorske reprezentacije, stoji na stranici Hrvatskog košarkaškog saveza.

ProÅ¡le sedmice su Veljko MrÅ¡ić i Hrvatski koÅ¡arkaÅ¡ki savez sporazumno prekinuli saradnju, a Damir Mulaomerović bio je dio struÄnog Å¡taba reprezentacije te usko saraÄ‘ivao sa sada već bivÅ¡im selektorom.

Novoizabrani selektor je bivÅ¡i hrvatski reprezentativac i bivÅ¡i selektor reprezentacija Bosne i Hercegovine i Kosova, a hrvatskoj se reprezentaciji pridružio u svojstvu pomoćnog trenera u februaru 2020., uoÄi prvog kruga kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

U svojem podužem košarkaškom životopisu ima osvojenu Euroligu u sezoni 2001/02 s Panathinaikosom, igrao je i u PAOK-u, Olympiacosu, Bologni, Efes Pilsenu, Real Madridu.

Iz tuzlanske Slobode je devedesetih doÅ¡ao u Cibonu i strelovito uzletio dalje, zavrÅ¡ivÅ¡i igraÄku karijeru ponovno u jednom zagrebaÄkom klubu: KK Zagrebu.

Trenersku je karijeru zapoÄeo sliÄno kao i igraÄku: najprije se okuÅ¡ao u Slobodi pa zatim u Ciboni.

Danas je trener Cedevite Junior.

(Reprezentacija.ba)