Tuzlak izabran za novog selektora reprezentacije Hrvatske

Damir Mulaomerović je novi selektor Hrvatske


Tuzlak izabran za novog selektora reprezentacije Hrvatske
Foto: HKS

Tokom proteklog vikenda je održana online sjednica Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza na kojoj je Damir Mulaomerović imenovan za selektora Muške seniorske reprezentacije, stoji na stranici Hrvatskog košarkaškog saveza.

Prošle sedmice su Veljko Mršić i Hrvatski košarkaški savez sporazumno prekinuli saradnju, a Damir Mulaomerović bio je dio stručnog štaba reprezentacije te usko sarađivao sa sada već bivšim selektorom.

Novoizabrani selektor je bivši hrvatski reprezentativac i bivši selektor reprezentacija Bosne i Hercegovine i Kosova, a hrvatskoj se reprezentaciji pridružio u svojstvu pomoćnog trenera u februaru 2020., uoči prvog kruga kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

U svojem podužem košarkaškom životopisu ima osvojenu Euroligu u sezoni 2001/02 s Panathinaikosom, igrao je i u PAOK-u, Olympiacosu, Bologni, Efes Pilsenu, Real Madridu.

Iz tuzlanske Slobode je devedesetih došao u Cibonu i strelovito uzletio dalje, završivši igračku karijeru ponovno u jednom zagrebačkom klubu: KK Zagrebu.

Trenersku je karijeru započeo slično kao i igračku: najprije se okušao u Slobodi pa zatim u Ciboni.

Danas je trener Cedevite Junior.

(Reprezentacija.ba)

Oznake: