Futsal reprezentativci Bosne i Hercegovine su jutros u dvorani Martini Plaza u Groningenu odradili još jedan trening.

Ono što najviše raduje stručni štab je da su svi igrači spremni, da nema povreda i da sve protiče prema planu i programu.

Sutra su na rasporedu službene medijske aktivnosti bh. tima uoči utakmice sa Gruzijom. Press konferencija je zakazana za 16:10 sati, a trening će početi u 16:30.

Trener Nijaz Mulahmetović govorio je o narednom protivniku.

“Najvažnije da nismo imali nijednu povredu i nijedan karton u prethodnom meču protiv Španije. Uz golmane koji se vraćaju nakon odrađene kazne, bit ćemo u kompletnom sastavu za naredni meč, koji je za nas rezultatski puno važniji. Svi znamo šta nam znači utakmica protiv Gruzije, to je praktično borba za ulazak u četvrtfinale. Ali, moramo biti i realni. U utakmici protiv Azerbejdžana, koju su pobijedili, vidjeli smo da se radi o veoma kvalitetnoj selekciji. Okosnicu tima čine naturalizovani igrači, čitava igra se zasniva na njima. Domaći igrači su tu uglavnom da odmore Brazilce. Igraju niz godina u dobrim klubovima, osvajali su prvenstva, sigurno da nas očekuje težak meč“, kaže trener Nijaz Mulahmetović i dodaje:

“Naša prednost jeste to da nas je teško analizirati, imamo dosta specifičnih igrača. Prednost može biti i povratak Darka Milanovića na gol. Pokušat ćemo ih natjerati da se malo više troše, kako bi morali više ubacivati domaće igrače umjesto Brazilaca”.

https://reprezentacija.ba/348992-bih-ima-svoje-sanse-za-1-4-finale-eura-pobjeda-protiv-gruzije-kao-imperativ

(Reprezentacija.ba)