Futsal BiH je danas obavila trening u Groningenu uoči predstojećeg duela drugog kola grupe D Europskog prvenstva protiv Gruzije.

BiH je u prvom kolu izgubila od Španije sa 1:5, a selektor Krezo na današnjem treningu je imao sve igrače na raspolaganju.

Reprezentativac Blago Gašpar govorio je o prethodnom duelu sa Špancima.

U video prilogu možete pogledati šta o nastupu bh. tima na EURU kaže reprezentativac Blago Gašpar

“Jako teška utakmica, Španci su u vrhu euopskog i svjetskog futsala. Mislim da smo čak impresionirano ušli u utakmicu. U pojedinim trenucima smo djelovali dobro, držali i loptu u našim nogama i imali posjed. Ipak, individualne greške i neikustvo su nas koštali jeftninih golova. Oni su takva ekipa da su kažnjavali sve naše greške”, govori Gašpar i osvrće se na susrete protiv Gruzije i Azerbejdžana:

“Za razliku od prve utakmice kada su Španci diktirali tempo igre, u naredna dva susreta mi ćemo se više pitati. Sigurno da ćemo igrati egal utakmice. Uvjeren sam da ćemo se pokazati u puno boljem svijetlu i da ćemo pokazati da smo zasluženo došli na EURO. Vjerujem da imamo kvalitet pobjediti Gruziju i Azerbejdžan. Gruzijci su iskusni i imaju nekoliko Brazilaca koji su kvalitetni. Neće nam biti lako, ali vjerujem da ćemo doći do pozitivnog rezultata ako budemo gledali sebe.”

(Reprezentacija.ba)