F.K. Sarajevo je dolaskom Ismira Mirvića u ovom prelaznom roku ostvario nekoliko značajnih transfera, koji će zasigurno pomoći Bordo ekipi da se uključe u borbu za titulu i ove godine.

Prema saznanjima FACE TV još jedan transfer je izvjestan. Naime, na izlaznim vratima je Selmir Pidro, koji bi uskoro trebao da zaigra u MLS ligi. Najzaslužniji za ovaj transfer je predsjednik kluba Ismir Mirvić, koji vodi uspješne biznise u SAD-u, te otud dolazi i ova konekcija.

U ovom prelaznom periodu F.K. Sarajevo je ponovo jedan od najaktivnijih klubova, te su već došli Nihad Mujakić, Adnan Šečerović i Asmir Suljić, a klub je napustio Numan Kurdić.

MLS liga (najviši nogometni rang u SAD-u) je razvila respektabilan sistem za razvoj mladih igrača, jer država subvencionira dovođenje i razvoj talentiranih mladih igrača, te je ovo plodno tlo da se razvijaju i nogometaši iz Premijer lige BiH. Ovo je prvi transfer igrača iz PlBiH u MLS ligu, ali je sada trasiran put, te se očekuje da bi u budućnosti još nekoliko igrača trebalo put Pidre.

Selmir Pidro je rođen 1998. godine u Bugojnu. Karijeru je započeo u bugojanskoj Iskri, ali nije zaigrao za seniorski tim, jer je kao dječak otišao u Akademiju F.K. Sarajeva.

Kratak period je boravio na posudbi u visočkoj Bosni, a 2018. godine se priključuje seniorskom timu F.K. Sarajeva u kojem je igrao zapaženu ulogu na poziciji lijevog beka. U polusezoni koja je iza nas upisao je 20 nastupa, te je ubilježio i dvije asistencije.

FACE TV navodi da će skoro biti obznanjeni zvanični podaci ovog transfera.

(Reprezentacija,ba)