Danas se igra preostalih šest utakmica 23. kola turske Superlige, a Konyaspor, za koji igraju naši Šehić, Hadžiahmetović, Rahmanović i Aničić, gostuje Altayu od 14,00 sati.

Konya je najprijatnije iznenađenje ove sezone i trenutno je druga na tabeli sa 42 osvojena boda. S druge strane, Altay ne igra baš najbolje i tek je na 19. mjestu sa samo 18 bodova.

Šehić i Hadžiahmetović su najavljeni od prve minute u timu Konye, Rahmanović neće biti zbog suspenzije, dok bi Aničić meč trebao početi sa klupe za rezervne igrače.

Zanimljivo da je Rahmanović u prošlom kolu zabio pobjdonosni gol protiv Adane, ali je u toku duela zaradio četvrti žuti karton u sezoni i zbog toga ga neće biti u današnjem susretu.

Kladionice daju blagu prednost Konyi protiv Altaya. Kladionica Meridian nudi kvotu 2.30 na trijumf Konye. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Ekipa Altaya ne stoji baš najbolje na svom terenu ove sezone i ima skor od tri pobjede, jednog remija i šest poraza. Konya je na gostovanjima ostvarila četiri pobjede, tri remija i dva poraza.

Altayu će u današnjem susretu nedostajati Aka i Poko, a Konya u Izmir stiže bez spomenutog Amara Rahmanovića.

Od 11,30 sati Kasimpasa našeg Harisa Hajradinovića dočekuje Kayseri, dok će od 17,00 sati bivši bh. reprezentativac Edin Višća sa Trabzonom u derbiju gostovati Galatasrayu.

Trabzon je ubjedljivo prvi sa 51 bodom, dok Galata zauzima tek 14. poziciju sa samo 27 bodova. Momčad Trabzona je u zadnja dva kola odigrala neriješeno, a Galatasaray ima čak tri vezana poraza.

Edin Višća je u zimskom prelaznom roku stigao u Trabzon iz Istanbula i već je odigrao dva susreta. Turski mediji najavljuj da bi i danas trebao nastupiti od prve minute za svoju ekipu.

Galata je uprkos lošoj poziciji na tabeli blagi favorit prema kladionicama. Kladionica Meridian daje kvotu 2.55 na Galatasaray. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Prvi međusobni duel ova dva tima u tekućoj sezoni odigran je u Trabzonu, a rezultat je glasio 2:2.

Spomenimo i da će Galati danas nedostajati Muslera, Diagne, Feghouli i Mohamed, dok će Trabzon nastupiti bez Gervinha.

Meč Galatasray – Trabzon direktno prenosi kanal Sport Klub.

Raspored i satnica utakmica 23. kola turske Superlige za nedjelju 23. januar:

Hatay – Rize (11,30 sati)

Kasimpasa – Kayseri (11,30 sati)

Altay – Konya (14,00 sati)

Antalya – Gaziantep (14,00 sati)

Giresun – Alanya (14,00 sati)

Galatasaray – Trabzon (17,00 sati)

Odigrane utakmice 23. kola:

Malatya – Bešiktaš 1:1

Adana Demirspor – Fatih Karagumruk 5:0

Sivasspor – Fenerbahče 1:1

Istanbul Basaksehir – Goztepe 1:2

(Reprezentacija.ba)