VIDEO/ Golovi Futsal BiH su uvijek bili remek djela, škarice protiv Nizozemske obišle su planetu

Naša malonogometna reprezentacija, odnosno Futsal selekcija BiH ako ćemo pratiti zvanične nazive UEFA-e, sinonim je za lijep i atraktivan fudbal. U futsalu je čini se najpresudniji “sirovi talenat” kojeg u BiH nikada nije nedostajalo, pa su naši malonogometaši svojim potezima znali zadiviti i svjetsku publiku. Uoči drugog kola koje danas BiH igra na EURO FUTSAL, […]


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Naša malonogometna reprezentacija, odnosno Futsal selekcija BiH ako ćemo pratiti zvanične nazive UEFA-e, sinonim je za lijep i atraktivan fudbal.

U futsalu je čini se najpresudniji “sirovi talenat” kojeg u BiH nikada nije nedostajalo, pa su naši malonogometaši svojim potezima znali zadiviti i svjetsku publiku.

Uoči drugog kola koje danas BiH igra na EURO FUTSAL, prisjećamo se možda i tri najljepša gola Futsal BiH ikada, zanimljivo oba protiv Nizozemske – škarica Dražena Novoselca iz 2008. godine, te još dva fantastična gola Tomislava Bevande iz 2015. godine.

Futsal BiH u srijedu od 17,30 sati u nizozemskom Groningenu igra utakmicu drugog kola grupe D Europskog prvenstva protiv Gruzije.

BiH je u historijskom nastupu u prvom kolu poražena od favorizirane Španije sa 1:5, a sutra će pokušati doći do prvih bodova na premijernom nastupu na Euru u Nizozemskoj.

U priloženim video materijalima pogledajte majstorije bivših bh. reprezentativaca.

(Reprezentacija.ba)

Oznake: