Danas nas očekuje uzbudljiv dan u Njemačkoj, igra se 20. kolo Bundeslige, a Freiburg našeg Ermedina Demirovića dočekuje Stuttgart.

Freiburg – Stuttgart (15:30 sati)

Nakon sjajnog nastupa u Kupu Njemačke i pobjede nad Hoffenheimom od 4:1, Freiburg na svom terenu igra protiv Stuttgarta.

Ekipa Freiburga igra dobro ove sezone, trenutno su na šestom mjestu sa 30 osvojenih bodova. Njihov današnji rival ima ima 12 bodova manje i zauzimaju pretposljednju poziciju u Bundesligi.

Gosti u posljednja četiri meča imaju tri poraza i jedan remi, u lošoj su formi i danas ih očekuje težak zadatak u borbi za bodove.

Freiburg je favorit na svom terenu. Kladionica Meridian nudi kvotu 2.01 na pobjedu domaćina. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Ermedin Demirović je u dobroj formi. Na posljednja dva meča postigao je dva gola i dodao jednu asistenciju, te je izvjestan njegov nastup od prve minute u današnjem susretu protiv Švaba.

U redovima domaćina neće biti Schlotterbecka zbog povrede, dok kod gostiju nedostaju Faghir, Mvumpa, Marmoush, Sankoh i Thommy.

Posljednji meč ova dva rivala odigran je u augustu, a slavio je Freiburg sa 3:2.

Raspored i satnica utakmica 20. kola Bundeslige:

Subota, 22. januar:

Bayer Leverkusen – Augsburg (15,30 sati)

Freiburg – Stuttgart (15,30 sati)

Greuther Furth – Mainz (15,30 sati)

Borussia M'Gladbach – Union Berlin (15,30 sati)

Hoffenheim – Borussia Dortmund (15,30 sati)

Bochum – Koln (18,30 sati)

Nedjelja, 23. januar:

Leipzig – Wolfsburg (15,30 sati)

Hertha Berlin – Bayern Munchen (18,30 sati)

Odigrani susret:

Eintracht Frankfurt – Arminia Bielefeld 0:2

Njemačka 2. Bundesliga

U današnjem programu njemačke Cvajte jedan bh. fudbaler će na teren. Haris Duljević sa svojom Hansom Rostock dočekuje Heidenheim.

Hansa je u jako lošoj formi, već sedam utakmica ne znaju za poraz i samo su jedno mjesto iznad zone ispadanje. U goste im dolazi Heidenheim koji drži sigurno peto mjesto i favoriti su na današnjem meču. Kladionica Meridian daje kvotu 2.41 na pobjedu gostiju. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Pet posljednjih susreta Duljević je igrao od prve minute i danas se očekuje njegov start. Ove sezone sakupio je devet nastupa uz jednu asistenciju.

Utakmica počinje u 13:30 sati.

Subota, 22. januar:

Ingolstadt – Darmstadt (13,30 sati)

Hansa Rostock – Heidenheim (13,30 sati)

Paderborn – Werder (13,30 sati)

Aue – Schalke (20,30 sati)

Nedjelja, 23. januar:

Hannover – Dynamo Dresden (13,30 sati)

Regensburg – Kiel (13,30 sati)

Karlsruher – Sandhausen (13,30 sati)

Odigrani susreti:

HSV – St. Pauli 2:1

Fortuna Dusseldorf – Nurnberg 0:1

(Reprezentacija.ba)