Fudbaleri Intera večeras od 18,00 sati na svom terenu dočekuju Veneziju u okviru 23. kola talijanske Serije A, a direktan TV prijenos ovog meča je na kanalu Arena Sport.

Inter je trenutno prvi sa 50 bodova, dok je Venezia tek na 17. mjestu sa 18 osvojenih bodova.

Naš Edin Džeko bi prema najavama Gazzette trebao predvoditi napad Intera od prve minute.

Džeko je prije nekoliko dana u Kupu Italije protiv Empolija ušao sa klupe i stigao do asistencije. Dijamant je asistirao u 91. minuti za produžetke, da bi njegov tim zabio još jedan gol u produžecima i prošao u 1/4 finale.

Kapiten BiH je ove sezone postigao osam ligaških golova u Seriji A, ali zadnji put je pogodio 4. decembra prošle godine protiv Rome. S obzirom na večerašnjeg protivnika, čini se da Edin ima idealnu šansu da prekine golgeterski post.

Kladionice su uvjerene da će Inter bez problema da osvoji tri boda protiv Venezije. Kladionica Mozzart na dan duela daje kvotu 1.11 na pobjedu Intera. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Inter je u prvom duelu ova dva tima u tekućoj sezoni slavio sa 2:0 u gostima i to golovima Calhanoglua i Martineza. Ekipi Intera u prilog ide i to što su do sada tri puta na svom terenu u Seriji A igrali protiv Venezije i sva tri puta slavili.

Trener domaćih Simone Inzaghi nema većih problema oko sastavljanja tima. Nedostajat će samo Correa, dok Venezia u Milano stiže bez Ebuehija, Romera, Mazzochija, Hapsa i Johnsena.

Raspored i satnica utakmica 23. kola Serije A:

Subota, 22. januar:

Genoa – Udinese (15,00 sati)

Inter – Venezia (18,00 sati)

Lazio – Atalanta (20,45 sati)

Nedjelja, 23. januar:

Cagliari – Fiorentina (12,30 sati)

Spezia – Sampdoria (15,00 sati)

Napoli – Salernitana (15,00 sati)

Torino – Sassuolo (15,00 sati)

Empoli – Roma (18,00 sati)

Milan – Juventus (20,45 sati)

Odigrani susret:

Verona – Bologna 2:1

(Reprezentacija.ba)