Meša Baždarević o Kolašincu: Seji sam prije godinu savjetovao da dođe u Marseille

Mehmed Baždarević o dolasku Seada Kolašinca u Marseille


Meša Baždarević o Kolašincu: Seji sam prije godinu savjetovao da dođe u Marseille

Bivši selektor reprezentacije BiH, Mehmed Baždarević, u razgovoru za Avaz govorio je o dolasku Seada Kolašinca u Marseille.

“Prije otprilike mjesec, kada je sve to počelo, zvali su me iz medija, a ranije i treneri te direktor, jer sam Seji prije godinu savjetovao da dođe u Marsej”, rekao je Mehmed Baždarević u razgovoru za Dnevni avaz i dodao:

“Prethodno su me ti ljudi koji rade u Marseju pitali za njega. Jednostavno im je trebao takav i karakter i igrač. Sejo odgovara Marseju u svakom pogledu. Oni su “vrući”, vatreni… Vjerujem da će on u Marseju napraviti ono što sam ranije mislio da će uraditi u svojoj karijeri, odnosno Londonu. Oni imaju veoma dobru sliku o njemu, ne samo na osnovu onoga što sam im ja rekao o našem trogodišnjem radu u reprezentaciji nego i na osnovu onoga što su saznali iz drugih izvora. Zasad su njihovi stavovi o njemu vrlo, vrlo pozitivni, što Sejo mora iskoristiti na najbolji način. Ovo je za njega velika prilika, da pokaže svima, pa i Arsenalu, da je ipak zaslužio da mu poklone više pažnje” istakao je popularni Meša.

Baždarević smatra da Kolašinac može biti prevaga Marseju u borbi za plasman u Ligu prvaka.

“Oni upravo i imaju najviše problema na tim pozicijama koje on pokriva – po lijevoj strani, kao i u špicu napada. Osim Kolašinca, doveli su i jednog mog bivšeg napadača iz Sošoa – Bakambua. Mislim da će im i on biti osvježenje, iako prije desetak godina, osim mene, niko drugi u Sošou nije vjerovao u njega. Imao sam puno problema što sam ga stavljao u tim i “gurao”. Poslije je on igrao u Turskoj za Bursaspor, pa onda u Španiji za Viljareal”, zaključio je bh. fudbalski stručnjak.

Baždarević trenutno trenira mlade igrače Sošoa, kako kaže, „da ostane malo u nekakvom folu“.

“Imao sam mogućnost da ovdje preuzmem drugoligaša Kiviji, ali nisam htio ugovor na četiri mjeseca. To su neozbiljne stvari. Sačekat ću još”, rekao je Baždarević.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

1 Komentar
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Mire
21.01.2022. 22:40

Meša je tamo ko neki skretničar