Nakon što se Nikola Prce oprostio od reprezentacije BiH, to je uradio i Vladimir Vranješ. Kako ističe odluka nije vezana za bilo kakve sukobe.

“Naš Vladimir Vranješ odlučio je da se oprosti od igranja za reprezentaciju nakon 12 godina! Vranja majstore hvala za sve utakmice, golove. Hvala za 82 nastupa i 132 gola u 12 godina!”, stoji na stranici Rukometnog saveza BiH.

Nakon toga oglasili su se Dejan Malinović i Nikola Prce.

“Moj Banjalučanin, saigrač, broj do broja. Često smo putovali zajedno na okupljanja reprezentacije, družili se, išli na velika takmičenja, igrali velike tekme. Igračina, ljudina… Tužan sam, ovo je pomalo neočekivana odluka, ali istovremeno i ponosan na Vladu i sve što smo prošli zajedno. Dragi prijatelju, bilo je zadovoljstvo. Želim ti puno sreće u nastavku karijere”, objavio je Malinović.

“Sa Vladom sam igrao u Pick Szegedu i zajedno smo osvojili EHF Cup. U reprezentaciji smo igrali jedno svjetsko i dva europska prvenstva i puno važnih i velikih utakmica. Vrhunski rukometaš, jedan od najboljih pivota sa kojima sam igrao i, uz to, veliki čovjek i drug. Iza nas su nezaboravna druženja i utakmice koja će mi ostati u divnom sjećanju. Vranja prijatelju, hvala za sve i puno sreće u nastavku karijere”, napisao je Prce.

(Reprezentacija.ba)