Vedro je iznad Grbavice posljednjih dana. Višestruki šampion Bosne i Hercegovine uspio je u svoje redove vratiti Semira Štilića koji jesenas nije nikako igrao, ali i Edina Cocalića koji je posljednjih 12 godina proveo igrajući u inostranstvu. Njihovo iskustvo i Željin DNK svakako će pomoći Edisu Mulaliću da ostvari ciljeve koje je zacrtao u ovoj sezoni.

Cocalić je u razgovoru za Reprezentacija.ba kazao kako su pregovori sa Željezničarom kratko trajali i da ga nije trebalo nagovarati. Oduvijek mu je želja bila da se na zalasku karijere vrati tamo gdje je sve i počelo, pa samim tim ostale opcije nije pretjerano ni razmatrao.

– Ma, ovo je za mene nešto normalno. Dok sam igrao u inostranstvu imao sam plan da se kasnije vratim tamo gdje je sve i počelo, gdje sam napravio to neko ime, a drago mi je što se na kraju sve posložilo kako treba. Radujem se nastupima u najdražem dresu, istakao je 34-godišnji Edin Cocalić.

Koliko su se obradovali navijači Željezničara njegovom povratku, toliko je i porodica.

– Supruga i djeca nisu bili sa mnom u Grčkoj, vratili su se nekoliko mjeseci ranije u Sarajevo, tako da mi je drago što smo ponovo svi na okupu. Mnogo su se obradovali i roditelji, kao i prijatelji, jer tokom ovih godina u inostranstvu nismo se mogli toliko često viđati. Željo i ja smo se vrlo lako dogovorili. Nije me Edis Mulalić trebao ubjeđivati. Obojica samo Željovci, dodaje nekadašnji reprezentativac naše zemlje.

Raduje ga i što se vratio Semir Štilić, a kada su u pitanju očekivanja od naredne sezone…

– Svi ćemo dati sve od sebe i nadam se da ćemo izvući maksimum iz ovih 14 utakmice koje su nam preostale.

Nakon što je raskinuo ugovor sa Panetolikosom imao je i drugih opcija. Agenti su mu nudili čak i Sarajevo.

– Bilo je nekih opcija za Tursku, pa Belgiju, ali nisam nešto ni gurao toliko da se to realizuje. Želio sam da se vratim kući. Bilo je upita i od drugih klubova iz Bosne i Hercegovine. Sarajevo? Javljali su se agenti, međutim zna se da je Željezničar moj klub i da nijedan drugi u našoj ligi ne dolazi u obzir, istakao je Cocalić na kraju razgovora za Reprezentacija.ba portal.

(Reprezentacija.ba)