Najbolji fudbaler Borca iz Banjaluke Goran Zakarić definitivno odlazi.

O Zakarićevom odlasku iz Premijer lige šuška se već unazad nekoliko sedmica, pogotovo jer mu ističe ugovor sa Borcem, a na kraju će svoju karijeru nastaviti u dalekoj Saudijskoj Arabiji.

Da se nešto kuha dalo se naslutiti i po tome što Zakarić nije bio danas na treningu, a za Reprezentacija.ba portal potvrdio je da već pakuje kofere.

– Danas sam obavio razgovor sa čelnicima kluba, ne krijem, u neku ruku se i očekivalo da idem. Imam dvije konkretne ponude iz Saudijske Arabije i gotovo sigurno idem tamo. U narednim danima ću znati više detalja, kad letim, kad ću se priključiti… Uglavnom, to je to, kaže nam Zakarić.

Ne krije Zakarić da su presudili finansijski motivi.

– A vidite, ulazim u ozbiljnije godine, ubrzo ću napuniti tridesetu i moram misliti na porodicu. Fudbal se danas ne igra samo iz ljubavi. Ovo mi je dobra prilika i radujem se novom izazovu. Imao sam još nekih ponuda, bila je opcija za Tursku, ali to se kasnije iskomplikovalo.

Zakarić je jesenas pružao sjajne partije u dresu Borca. Upisao je čak 10 asistencija.

– Ovom prilikom se želim zahvaliti svima iz kluba na saradnji u proteklom periodu i želim im mnogo sreće. Borac može bez Zakarića, kao i bez bilo kojeg drugog igrača, svi smo mi prolazni, istakao je Goran na kraju razgovora za Reprezentacija.ba portal.

Član Borca je bio od februara 2020. godine, a ranije je još igrao za Craiovu, Partizan, Željezničar, Dinamo, Slaven Belupo, Zrinjski, Široki Brijeg… 

(Reprezentacija.ba)