Fudbaleri Bayer Leverkusena nastavili su sa pružanjem dobrih partija, te su u utakmici 10. kola Bundeslige odigrane u subotu na svom terenu upisali pobjedu protiv Augsburga. Jedan od zapaženijih na terenu bio je kapiten našeg nacionalnog tima Emir Spahić koji je izabran u najbolji tim 10. kola.

Prema izboru njemačkog Kickera Spahić je uvršten u idealnih 11 desetog kola njemačke Bundeslige. Spahić je u meču protiv Augsburga bez problema neutralizirao protivničke napade. Bio je jedan od najboljih na terenu i sa pravom je uvršten u tim kola.

Ovo je prema izboru Kickera najboljih 11 igrača proteklog kola Bundeslige: Weidenfeller, Donati, Abraham, Spahić, Wendt, Sahin, Hermann, Mkhitaryan, Perišić, Firmino, Mandžukić.

Recimo i to da je donešena i zvanična odluka o Kieslingovom golu protiv Hoffenheima, te je gol upisan kao regularan i susret se neće ponavljati. Podsjetimo, Spahićev sugirač Kiesling je udarcem glavom poslao loptu izvan okvira gola, no ona je pored vanjske strane stative nekako ušla u mrežu i sudija je priznao gol.

(Reprezentacija.ba)