Futsal BiH se u Groningenu priprema za prvu utakmicu FUTSAL EURO protiv Španije koja se igra 22. januara od 17,30 sati.

Naš tim će po prvi put u historiji igrati na ovom takmičenju, a reprezentativac Kristijan Pantić ističe da pripreme protiču u najboljem redu.

“Pripreme protiču u najboljem redu. Svi smo željni treninga i dokazivanja. Jedva čekamo da krene Europsko prvenstvo za nas i da odigramo prvu utakmicu. Odradili smo prvi ciklus priprema i svi smo bili motivisani za rad. Svi smo zdaravi, ali malo problema nam stvara situacija sa koronvirusom i svakodnevna testiranja. Nadamo se da ćemo do utakmice sa Španijom biti negativni i nastupiti na tom meču”, kazao je Kristijan Pantić i najavio duel sa Špancima:

“Kao što znate, Španija je glavni favorit za osvajanje prvenstva, pa tako i naše grupe. Ipak, mi idemo odlučno, hrabro i čvrsto u ovu utakmicu. Želimo pokazati da znamo i da se možemo nositi sa ovim reprezentacijama. Nećemo se predati i ostavit ćemo srce na terenu.”

Španija je veliki favorit protiv BiH. Kladionica MaxBet nudi kvotu 1.07 na pobjedu Španaca. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Kristijan govori da je plasman na EURO vrhunac njegove karijere.

“Za mene ovo predstavlja vrhunac karijere. Radili smo naporno da bi ovo ostvarili, a sjećam se i 2013. kad smo u baražu zbog gola u gostima ispali od Nizozemske i ostali bez plasmana na EURO. Veliki je ovo uspjeh za bh. futsal i nadam se da će generacije koje dolaze nastaviti niz i da ćemo biti redovni sudionik velikih natjecanja.”

(Reprezentacija.ba)