Večeras nas očekuju četiri utakmice 1/8 finala njemačkog Kupa, a najviše pažnje za bh. sportsku javnost privlači duel Hoffenheima i Freiburga.

Hoffenheim – Freiburg (20:45 sati, Arena Sport)

Veoma zanimljiv duel 1/8 finala Kupa Njemačke u kojem Hoffenheim dočekuje Freibrug našeg Ermedina Demirovića. Domaći su u dosadašnjem dijelu Kupa eliminisali Viktoriju Koln i Kiel, dok je Freiburg bio bolji od Wurzburgera i Osnabrucka.

Freiburg je u prošlom vikendu poražen od Dortmunda sa 5:1, a jedini gol za svoj tim postigao je Demirović koji se nada da će večerašnji meč početi od prve minute. U dosadašnjem dijelu sezone sakupio je 19 nastupa uz jedan gol i jednu asistenciju.

Hoffenheim je blagi favorit. Kladionica Meridian nudi kvotu 2.05 na trijumf domaćih. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Domaćin iz Sinsheima ima problema sa izostancima igrača. Zbog povrede odavno nema Ermina Bičakčića, a odsutni su još Gačinović, Grillitsch, John, Kaderabek, Kasim, Skov i Samassekou. U redovima Freiburga neće biti Flekkena, Schlotterbeck i Sidillia.

Posljednja tri susreta ova dva rivala donijela su nam golove u obje mreže, posljednji put slavio je Hoffenheim sa 2:1, prije toga bilo je 1:1, a meč prije toga je Freiburg kao gost slavio sa 3:1.

Utakmica se igra od 20:45 sati uz direktan TV prijenos na Areni Sport.

Podsjetimo, sinoć je u Kupu Njemačke Karlsruher, čiji je trener u stručnom štabu Zlatan Bajramović, izborio 1/4 finale eliminisavši Munchen 1860.

(Reprezentacija.ba)