Amer Gojak je za Dinamo TV govorio o zimskim pripremama zagrebačkog tima, promjeni formacije, nastavku sezone, ali i reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

“Dobro treniramo i svi treniramo maksimalno. Najbitnije je da nema povreda. U ovom trenutku je bolje što su pripreme teške, jer će nam sigurno kasnije biti lakše. Na pripremama najviše uživam kada sam na terenu. U slobodno vrijeme naviše igram playstation. U sobi sam sa Emirom Dilaverom, više odmaramo i onda imamo koncentraciju na treningu.”

Naš reprezentativac je prokomentarisao i dolazak Petra Bočkaja iz Osijeka.

“Pero je kvalitetan i donijet će nam veću razinu na lijevoj strani. Naravno, svaki igrač u Dinamu je dobar. Za mene mnogo znači što trener vjeruje u mene. Nadam se da ću svojim igrama opravdati to povjerenje. Svaki trening radim maksimalno i na treneru je da odluči kada i koliko ću igrati.”

Trener Dinama na pripremama uigrava formaciju 3-5-2, a Amer ističe da mu ta formacija odgovara.

“Nova formacija mi odgovara. Trener voli da se igra od golmana i napadački fudbal, a to meni odgovara. Nadam se da ćemo naredne prijateljske utakmice odraditi na najvišoj razini i pokazati zašto smo Dinamo. Zadovoljan sam svojom minutažom ove sezone. Naravno, uvijek od sebe imam velika očekivanja i želim više. Svaki dan je novo dokazivanje. Konkurencija te tjera da radiš svaki trening najbolje što možeš.

Gojak je prošle godine polusezonu proveo u Torinu i kaže da mu je igranje u Seriji A mnogo pomoglo.

“Za mene je bilo veliko iskustvo igranje u Seriji A. Pomoglo mi je mnogo i mnogo sam taktičkih stvari naučio. Spreman sam i nadam se da ću u budućnosti pokazati zašto sam opet ovdje. Prvenstvo je najzanimljivije do sada. Nekoliko kluba ima isti broj bodova i to je dobro. Nadam se da ćemo mi na kraju osvojiti prvo mjesto”, govori Amer i osvrće se na duel u Europa Ligi protiv Seville:

“Ne bih previše gledao prema naprijed. Najbitnija je prva utakmica protiv Rijeke u ligi. To trebamo dobiti i onda da sa mnogo samopouzdanja odemo u Sevilju. Naravno, ne bojimo se nikoga, znamo koliko vrijedimo, vjerujemo u sebe i nadam se da ćemo izvući dobar rezultat.”

Za kraj je prokomentarisao i neuspjeh reprezentacije BiH u kvalifikacijama za SP 2022, ali i otkrio šta su mu ciljevi u 2022. godini.

“Nešto nam je nedostajalo, a mislim da je to sportska sreća. U nekim susretima smo igrali dobro, ali lopta nije htjela u gol. Nadam se da će nam se to vratiit u nekim drugim utakmicama. Što se tiče ciljeva u 2022. godini, želim sa Dinamom da osvojim prvenstvo i da što dalje doguramo u Europi. Lični cilj je da budem zdrav, a ostalo kako budem. Navijačima bih poručio da nas bodre u narednim susretima kako su nas i bodrili prije. To nam mnogo znači i oni su naš 12. igrač.”

(Reprezentacija.ba)