Danas su na rasporedu tri utakmice 22. kola turske Superlige. Pjanićev Bešiktaš gostuje Karagumruku, dok Konyaspor dočekuje Adanu.

Karagumruk – Bešiktaš (18:00 sati, Sport Klub)

Bešiktaš nakon pobjede nad Gaziantepom želi nova tri boda i priključak gornjem dijelu tabele. Ipak, ispred sebe imaju ekipu Karagumruka koja u posljednja šest susreta ima samo jedan poraz.

Bešiktaš je sedmi na tabeli sa 32 osvojena boda, dok Karagumruk ima dva manje i drže 11. poziciju na tabeli.

Miralem Pjanić bio je najbolji igrač Orlova na prošlom meču i najavljen je od prve minute. S druge strane, Ervin Zukanović će susret propustiti zbog crvenog kartona.

Bešiktaš je blagi favorit danas. Kladionica Meridian na dan meča nudi kvotu 2.01 na trijumf Bešiktaša. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Prvi međusobni duel ove dvije ekipe u ovoj sezoni završen je pobjedom Bešiktaša 1:0.

Meč počinje u 18 sati.

Konyaspor – Adanaspor (18:00 sati)

Konyaspor je u protekloj sedmici doživio veliku tragediju jer je njihov igrač Ahmet Calik poginuo u saobraćajnoj nesreći. Sasvim sigurno da su igrači Konye u teškom psihološkom stanju pred ovaj meč, ali sigurno i da će imati veliki motiv.

Tim Konye je drugi na tabeli sa 39 bodova, a sjajna Adana ove sezone je peta sa 34 poena.

Ibrahim Šehić, Amir Hadžiahmetović i Amar Rahmanović igraju od prve minute.

Prema kladionici Konya je favorit. Kladionica Meridian daje kvotu 2.09 na pobjedu Konyaspora. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Na početku prvenstva Adana i Konya su odigrali 1:1.

I ovaj susret počinje u 18 sati.

(Reprezentacija.ba)