BiH je večeras u meču drugog kola grupe E Europskog prvenstva u rukometu poražena u Bratislavi od Češke sa 19:27.

Naš tim je igrao bez sedam igrača protiv Čeha, a selektor Ivica Obrvan je na press konferenciji poslije utakmice čestitao protivniku na zasluženoj pobjedi.

“Čestitke Češkoj na zasluženoj pobjedi. Imali smo velike probleme i ostali smo bez kompletne desne strane. Momci su se dobro borili i ja im čestitam na tome. Ipak, mislim da je rezultat bio previsok, s obzirom da je desetak minuta prije kraja bilo minus dva. Nedostajalo je snage, iskustva, ali bih pohvalio pristup, želju i htijenje na ovom susretu”, rekao je Obrvan i otkrio zašto u timu nije bilo Nikole Prcea.

“Nikola ima malo problema sa koljenom, a imali smo na toj poziciji četiri igrača, tako da smo se odlučili za malo drugačiju postavu. Mislim da smo bili dovoljno pokriveni na toj poziciji i da se ne bi puno pozitivnijeg dogodilo. Imali smo probleme na drugoj strani. Ova oodluka je bila iz preventivnih razloga, a i Nikola polako svoju sjajnu karijeru u reprezentaciji završava. Sve ono što je uradio i dao za reprezentaciju BiH teško se može nadmašiti”.

Selektor je govorio i o problemima sa Dejanom Malinovićem, odnosno njegovim PCR testom na COVID-19.

“Malinović je dobio negativni test danas prije utakmice, ali bio je nekoliko dana u izolaciji, odvojen od ekipe dvadesetak kilometara od našeg hotela. Kada je došao u hotel nije se osjećao najbolje i nismo htjeli ništa rizikovati. Sutra ujutro svakako imamo testiranje. Njegovo stanje u ovom trenutnu nije bilo adekvatno da odigra susret.”

Obrvan je na kraju govorio i o problemima u našem timu.

“Odnos snaga u utakmici na 10,12 minuta prije kraja nije davao naznaku da bi ovako moglo završiti. Nije to nikakav mentalni problem, nego je problem i kvalitete. Imamo još jedan važan susret za odigrati. Puno puta sam ponavljao, za reprezentaciju BiH je ogroman uspjeh plasirati se na jedno ovako takmičenje. Probleme koje smo zatekli od odlaska iz BiH nisu bili normalni. Neko će reći da je tako svima, ali to nije istina. Neki imaju puno veće rostere, pa potegnu u bazen i dovedu nekoga. Mi, nažalost, to ne možemo. Odlučili smo se za ovu grupu igrača, koja se zbog ove čudne bolesti na kraju raspala. Mislim da bi bilo veliko čudo da smo se u ovom sastavu plasirali dalje, a malo manje čudo da smo današnju utakmicu uspjeli pobijediti.”

(Reprezentacija.ba)