ENGLESKA PREMIER LEAGUE

Fokus čitave sportske javnosti u subotu biće ka stadionu „Etihad“ u Mančesteru gdje će Siti ugostiti Čelsi. Tim Pepa Gvardiole je u seriji od 11 uzastopnih pobjeda u Premijer ligi i trenutno imaju deset bodova više od londonskih „Plavaca“. Ovo će biti posljednja prilika za Čelsi da uhvati kakav takav priključak i koliko god bilo nerealno, tri boda sa „Etihada“ su jedino što ostavlja živim Čelsijeve šampionske snove.

Drugi mančesterski tim će gostovati u Birmingemu kod Aston Vile. Junajted je u prošlom kolu izgubio od Vulverhemptona na domaćem terenu i sada se moraju vaditi protiv silno motivisane ekipe koju sa klupe predvodi Stiven Džerard. Sve se više priča o tome da je Ralf Rangnik u rekordnom roku izgubio svlačionicu i da igrači nisu zadovoljni njegovim metodama rada. Da li će to nezadovoljstvo da se još jednom prenese na teren ili će „Crveni đavolI“ trijumfalno napustiti Birmingem ostaje da se vidi.

Sautempton nakon ubjedljive pobjede protiv Brentforda ovog vikenda gostuje kod Vulverhemptona i pokušaće da nastave sa dobrim igrama nakon što je klub preuzeo Dragan Šolak. U direktnom okršaju u borbi za opstanak, Njukasl će ugostiti Votfrod, dok u subotu igraju još Barnli-Lester i Norič-Everton.

POKLON ZA BESPLATAN TIKET VAS ČEKA NA OVOM LINKU!

NJEMAČKA BUNDESLIGA

Bajern je neugodno iznenadio sve svoje pristalice šokantnim porazom na svom terenu od Borusije Menhengladbah, a kada Bavarci izgube u Bundesligi, obično teško strada njihov naredni protivnik. U ovom slučaju će to biti Keln koji će na svom terenu igrati protiv aktuelnog šampiona Njemačke i sve osim dosta golova u mreži Marvina Švabea će predstavljati iznenađenje. Istini za volju, Keln je u dobroj formi pošto imaju tri uzastopne pobjede, međutim protiv Bajerna to sve pada u vodu.

Nakon nekoliko stabilnih sezona u Bundesligi, Štutgartu ponovo prijeti put u Cvajtu. Ne igraju izabranici Pelegrino Mataraca dobro i nalaze se trenutno samo jedan bod iznad zone ispadanje. U goste im dolazi Lajpcig koji takođe ne igra u skladu sa očekivanja, mada oni dižu formu u zadnje vrijeme. Lajpcig je jedna od najofanzivnijih ekipa u cijeloj ligi, a Štutgartova odbrana spada u red najgorih. Sve to najavljuje dodatne probleme za domaći tim u ovom meču.

Volfsburg je izgubio šest uzastopnih mečeva u Bundesligi i bodovi protiv Herte na domaćem terenu se nameću kao imperativ ovog vikenda. U duelu dvije ekipe koje se bezbrižno nalaze u sredini tabele, Majnc će ugostiti Bohum, a u subotu igraju još Union Berlin-Hofenhajm i Borusija Menhengladbah-Bajer Leverkuzen.

ISKORISTITE PRILIKU, JER SUBOTOM KLADIONICA MERIDIAN DUPLIRA DOBITKE!

ITALIJA SERIA A

Juventusu je bilo neophodno vrijeme da se privikne na život bez Kristijana Ronalda, ali kako sezona odmiče, torinska „Stara dama“ igra sve bolje i bolje. Kruna uspona forme dogodila se na Olimpiku gdje

su srušili sve snove Rominih navijača velikim preokretom i pobjedom od 4:3. Tim Maksa Alegrija je sve bliže pozicijama koje vode u Ligu šampiona naredne sezone, pa se tri boda protiv Udinezea ne bi smjela dovesti u pitanje.

Laciju se angažovanje Mauricija Sarija nije isplatilo pošto je već sada jasno da nebesko-plavi neće konkurisati za mjesto u Ligi šampiona, a upitno je hoće li uopšte izaći u Evropu. Ekipa ne igra dobro, odbrana je katastrofalna, a sve češće su glasine o tome da će Sergej Milinković-Savić otići iz kluba. Dobra stvar za njih je što gostuju Salernitani, ekipi čija je vlasnik prvi čovjek Lacija Klaudio Lotito što znači da bi bodovi trebali biti sigurni.

U subotu će u okviru Serije A igrati još Sampdorija-Torino, a pod velikim pritiskom je trener domaćih Roberto D'Aversa koji će skoro sigurno biti otpušten ako tim iz Đenove ponovo izgubi.

FRANCUSKA LIGA 1

Za razliku od prošle sezone kada smo imali veliku dramu i iznenađenje u francuskom šampionatu, to nije slučaj ove takmičarske godine. Svima je jasno da će PSŽ vratiti trofej u svoje vitrine, a ovog vikenda će na „Parku prinčeva“ gostovati Brest. Ubjedljiva pobjeda domaćih je jedino što ima smisla da se desi.

St.Etijen je već dugo godina stabilan prvoligaš u Francuskoj, ali to bi moglo da se promijeni. Trenutno se nalaze zakucani za dno tabele i ako se nešto drastično uskoro ne desi, legendarni klub će ispasti u niži rang. Vremena za popravak stvari je sve manje i manje, te se pobjeda protiv Lensa nameće kao jedina solucija. Kladionica Meridian – najveće kvote na planeti!