Rukometaši BiH večeras od 18,00 sati u Bratislavi igraju protiv Češke duel drugog kola grupe E Europskog prvenstva.

Naša selekcija je u prvom kolu igrala bez čak sedam igrača i očekivano je poražena od svjetskih višampiona Šveda sa 18:30. Češka je igrala protiv Španije i poražena je rezultatom 26:28.

BiH bi večeras trebala biti jača za oporavljenje Vladimira Vranješa i Mirka Hercega, dok je nastup Dejana Malinovića upitan jer još uvijek nije stigao rezultat njegovog PCR testa na COVID-19.

Ahmetašević, Ovčina, Građan i Hamidović su ostali u Sarajevu zbog pozitivnog testa na COVID-19 i za sada nema informacija da li će neko od njih biti večeras na raspolaganju selektoru Obrvanu.

Kladionice na dan meča daju ulogu favorita Češkoj. Kladionica Meridian nudi kvotu 1.19 na pobjedu Češke. Ostale kvote za ovaj susret možete vidjeti ovdje.

Reprezentacije BiH i Češke su se odigrale dva međusobna susreta prije nekoliko godina i to u okviru kvalifikacija za EURO 2020. Naš tim je poražen na svom terenu 20:25, ali je u revanšu u Češkoj slavio sa 24:23 i tom pobjedom izborio prvi nastup ikada na Europskom prvenstvu.

Selektor Ivica Obrvan očekuje težak susret protiv Češke.

“Češka je jaka reprezentacija. Bit će teško. Nadam se da ćemo imati neke igrače koji protiv Švedske nisu bili tu i da ćemo odigrati bolju utakmicu i pobijediti. Nema puno vremena. Moramo duel sa Švedskom što prije zaboraviti i što kvalitetnije odigrati protiv Češke”, istakao je Obrvan.

Susret BiH – Češka direktno prenosi kanal Arena Sport te EHF TV.

U drugoj utakmici naše grupe od 20,30 sati sastaju se Švedska i Španija.

Podsjetimo, prve dvije selekcije iz grupe izborit će plasman u narednu fazu.

(Reprezentacija.ba)