Futsal BiH je današnjim treningom na Ilidži okončala prvi dio priprema uoči nastupa na EURO 2022 u Nizozemskoj.

Naši reprezentativci će imati slobodan vikend, zatim se u ponedjeljak ponovo okupljaju na Ilidži, a za utorak je planiran put u Nizozemsku.

Selektor Ivo Krezo je za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza BiH prokomentarisao prvi dio priprema.

“Odradili smo ovo što smo planirali. Odradili smo osam treninga i mogu reći da sam zadovoljan. Igrači su stvarno pristupili maksimalno. Bilo je i određenih problema jer nam se nije mogao odazvati Srđan Ivanković zbog temperature, zatim Kristijan Pantić je dva dana izbivao zbog korone, a Nermin Kahvedžić je zadobio povredu koljena. Ipak, on će biti u pogonu od ponedjeljka“, govori Krezo i dodaje:

“Naravno da smo spremni. Na kraju krajeva, najbolje će utakmice pokazati koliko smo spremni. Mi smo dali sve od sebe da napravimo sve što je u našoj mogućnosti. Najveći je problem što se puno priča o koroni, sad ćemo puno putovati, imat ćemo stalna testirannja i svi igrači su u neizvjesnosti. Može se desiti da nemaju simptome, a da su pozitivni.

Selektor smatra da su Španci prvi favorit u našoj grupi, da ćemo se mi sa Gruzijom i Azetbejdžanom boriti za drugo mjesto.

“Španija je sigurno prvi favorit naše grupe, a mi ćemo prilike tražiti protiv Gruzije i Azerbejdžana. Nadam se da će igrači biti na onom nivou kao u kvalifikacijama. Vjerujem da će ostaviti srce i dušu na terenu i sigurno da će to dobro ispasti.”

Raspored utakmica futsal BiH u grupi D na EURO 2022:

Bosna i Hercegovina – Španija (22. januar, 17,30 sati, Groningen)

Bosna i Hercegovina – Gruzija (26. januar, 17,30 sati, Groningen)

Bosna i Hercegovina – Azerbejdžan (29. januar, 17,30 sati, Amsterdam)

Plasman u 1/4 finale izborit će dvije prvoplasirane selekcije iz grupe.

(Reprezentacija.ba)