Dugogodišnji kapiten futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine Anel Radmilović i golman Stanislav Galić donijeli su odluku da se po završetku Evropskog prvenstva oproste od dresa sa nacionalnim grbom, saopšteno je iz Fudbalskog saveza BiH.

Reprezentativna karijera ovog dvojca traje već 11 godina i svojim zalaganjem i odnosom prema najdražem dresu ostavili su neizbrisiv trag u našoj futsal reprezentaciji.

Tokom karijere dva puta su sa nacionalnim timom zaustavljeni u baražu za Evropsko prvenstvu. Ipak, nakon odličnih prošlogodišnjih kvalifikacija, u kojim su Radmilović i Galić odigrali bitnu ulogu u timu koji sa klupe predvodi Ivo Krezo, sada će imati priliku da konačno nastupe na velikom takmičenju.

Povodom njihovog oproštaja generalni sekretar NS/FS BiH Adnan Džemidžić je Radmiloviću i Galiću uoči večerašnjeg treninga uručio uokvirene dresove sa brojem nastupa u futsal reprezentaciji.

Anel Radmilović koji je odigrao 66 utakmica za nacionalni tim je izjavio:

„U dresu reprezentacije sam proveo najljepše godine svoje karijere i sad je došao trenutak kad sam donio najtežu odluku otkad se bavim ovim sportom. Uspio sam kao kapiten sa ovom ekipom da se plasiram na Evropsko prvenstvo i to je kruna moje karijere. Sad prepuštam nekim mlađim momcima da imaju jednako uspješnu reprezentativnu karijeru. Želio bih da se zahvalim svima koji su bili tu uz reprezentaciju u ovih 11 godina. Nadam se da ću dobrim nastupima i rezultatima na EURU učiniti ovaj oproštaj još ljepšim.“

Stanislav Galić je 63 puta stajao između stativa u dresu reprezentacije se takođe sa dosta emocija oprašta od najdražeg dresa:

„Najveća čast za jednog sportaša je nastupanje za reprezentaciju i tu je bilo dosta trenutaka koje ću pamtiti, naročito onih lijepih. Bilo je u nekoliko navrata veoma teško, pogotovo kad smo kroz baraže ostajali bez EURA. Međutim, sve nam se vratilo u ovim kvalifikacijama i konačno ćemo nastupiti na velikom takmičenju. Siguran sam da nećemo u Holandiji biti samo prolaznici, već da ćemo napraviti dobar rezultat, a zalaganje i trud sviju nas neće izostati. Zahvalio bih se svim selektorima, trenerima, doktorima, fizioterapeutima, ekonomima i svima onim bez kojih ova reprezentacija ne bi bila to što jeste. Svi su oni ostavili veliki trag u mojoj karijeri.“

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine se zahvalio Anelu Radmiloviću i Stanislavu Galiću na svemu što su učinili u dresu sa državnim grbom uz želje da na predstojećem Evropskom prvenstvu još jednom obraduju naciju sjajnim igrama.

(Reprezentacija.ba)