Futsal reprezentativci BiH nastavili su sa pripremama za EURO 2022, koje se igra od 19. januara do 6. februara 2022. godine u Nizozemskoj.

Naš reprezentativac Davor Arnautović za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza BiH govori o pripremama našeg tima, ali i protivnicima na Europskom prvenstvu.

“Došli smo ovdje da se što bolje pripremimo za EURO. Ovim putem bih se zahvalio Fudbalskom savezu BiH što nam je uvijek izlazio u susret što se tiče okupljanja i priprema. Sve je u najboljem mogućem redu, nadam se da će tako i ostati, s obzirom na to da je svugdje koronavirus. Mi se nadamo da nećemo imati pozitivnih i da ćemo spremno dočekati Europsko prvenstvo”, govori Davor i nastavlja:

“Sigurno da je plasman na prvenstvo kruna moje karijere i nadam se da ćemo ostaviti dobar utisak te da ćemo obradovati navijače i našu naciju. Meni kao igraču je nešto najveće do sada i najveći motiv da igram za nacionalni grb na velikom takmičenju. Formu sam održavao kroz turnire i na pripremama ću pokušati da se što bolje spremim kako bi spreman dočekao EURO i na taj način pomognem ekipu ka ostvarenju cilja.”

Arnautović poručuje da će njegovi saigrači i on dati svoj maksimum kako bi ostvarili plasman u 1/4 finale.

“Sigurno da je grupa teška. Da smo mogli birati, sigurno je ne bi izabrali. Ipak, dat ćemo svoj maksimum da probamo proći grupu. Svoju šansu vidimo protiv Gruzije i Azerbejdžana. Naravno, nećemo ni protiv Španije izaći sa bijelom zastavom i pokušat ćemo da pružimo što bolji otpor favorizovanoj Španiji.”

Raspored utakmica futsal BiH u grupi D na EURO 2022:

Bosna i Hercegovina – Španija (22. januar, 17,30 sati, Groningen)

Bosna i Hercegovina – Gruzija (26. januar, 17,30 sati, Groningen)

Bosna i Hercegovina – Azerbejdžan (29. januar, 17,30 sati, Amsterdam)

Plasman u 1/4 finale izborit će dvije prvoplasirane selekcije iz grupe.

(Reprezentacija.ba)