Danas je šef stručnog štaba FK Velež, Feđa Dudić, održao prozivku igrača, nakon čega su Rođeni odradili i prvi trening u 2022. godini.

Na poziv trenera Dudića odazvali su se sljedeći igrači: Slaviša Bogdanović, Faris Ribić, Marko Jovičić – Denis Zvonić, Mehmed Ćosić, Tarik Isić, Haris Ovčina, Slaviša Radović, Samir Zeljković, Adin Bajrić – Omar Pršeš, Đani Salčin, Ajdin Drina, Edo Vehabović, Dino Hasanović, Samir Radovac, Nemanja Anđušić – Demir Peco, Alen Dejanović, Brandao de Souza, Dženan Zajmović, Arman Džanković, Dženit Hajdarević, Obren Cvijanović, Nermin Haskić i Dževad Sijamija (posudba – Travnik).

Prvi dio priprema Rođeni će odraditi u Mostaru, a prva utakmica na programu je u subotu 22.01.2022. godine kada će na stadionu Poljud u Splitu odigrati protiv HNK Hajduk.

Feđa Dudić potvrdio da će dovesti još jednog igrača

Prije prozivke medijima su se obratili Feđa Dudić, Nermin Haskić i Haris Ovčina.

“U potrazi smo za jednim odbrambenim igračem. Time bismo zaokružili ovaj prelazni rok. Bilo je nekih razgovora. Neki su propali. Neke opcije su bile preskupe u ovom trenutku. Klub želi i dalje da igrači redovno dobijaju plate. Ne želimo da ulazimo u dugove. Probat ćemo u skorije vrijeme dovesti tog igrača. U pregovorima sa dva-tri imena. Trebamo to riješiti do odlaska u Antaliju”, rekao je Dudić dodavši:

“Pred nama je zahtjevna polusezona. Nismo završili prvi dio na zadovoljavajućem mjestu. Probat ćemo kroz dobre pripreme i rad popraviti taj bilans na proljeće i uključiti se u borbu za prve četiri pozicije, a kroz Kup gajiti ambicije da odemo što dalje.”

“Imam ogromnu motivaciju. Nadam se da ću to prenijeti i na ostale igrače. Očekivanja svi znamo. Ići ćemo iz utakmice u utakmicu. Lično, zna se šta se od mene očekuje. Nadam se da će pripreme proći kako treba i da se dobro spremim”, rekao je Haskić, novo pojačanje Veleža.

“Prošla godina je bila veoma lijepa za nas i bh. fudbal. Nadam se da ćemo ostvariti ciljeve i ove godine. Mi ćemo dati sve od sebe. Nadam se da ćemo pripreme odraditi kako treba, da neće biti povreda i da ćemo popraviti greške koje smo ranije pravili”, poruka je Harisa Ovčine.

(Reprezentacija.ba)