Bosna i Hercegovina sutra igra meč Europskog prvenstva protiv favorizirane Švedske, a golman Benjamin Burić govori da naša reprezentacija nema šta izgubiti.

“Hvala Bogu, svi smo negativni na koronu, pao nam je kamen sa srca i sad se možemo fokusirati na rukomet. Sutra nas očekuje utakmica protiv favorita grupe Švedske u kojoj nemamo šta izgubiti. To je najbolja selekcija u Evropi i mi možemo samo dobiti puno toga. Svi jedva čekamo utakmicu da pokažemo šta smo trenirali u proteklom periodu i da otvorimo prvenstvo kako treba”, kazao je Burić, a potom dodao o Šveđanima.

“Gottfridsson je jedan od najboljih igrača svijeta i bio bi najbolji igrač svake reprezentacije. Pokretač je svega i u Flensburgu i Švedskoj i zaslužan je za sve uspjehe obje ekipe. Ako ga zaustavimo, zaustavit ćemo pola Švedske. Dosta smo se spremali za njega pa ćemo vidjeti kako ćemo odigrati.”

Na kraju je Burić poslao poruku svim navijačima BiH.

“Pratite nas, uživajte u rukometu, ne gubite volju i želju za našom reprezentacijom, nebitno kakvi budu rezultati. Okrenite se drugim temama u Bosni i Hercegovini. Ljepše je gledati sport nego razgovarati o političkim i korona temama.”

Meč BiH – Švedska igra se u Bratislavi s početkom od 20:30 sati uz direktan TV prijenos na BHT1.

(Reprezentacija.ba)