Još jedan dobar dan za fudbalske fanatike. Ove srijede imamo solidan broj zanimljivih mečeva, tako da su Mozzart kladionice bile u većim problemima tokom izbora. Za danas su bili izdašni kada su u pitanju četiri para, dva u Afričkom kupu nacija ili po jedan u Superkupu Italije i Liga kupu Engleske.

Uživajte i zaradite uz najveće kvote na planeti u Mozzartu

INTER – JUVENTUS (SRIJEDA, 21.00), KEC 1,85

Za Inter, sezona nije dobro počela. Dok je tim Simonea Inzagija gubio bodove, glavni konkurenti su igrali besprijekorno i razišli se. Ipak, Nerazzurri su uspjeli da se dovedu u formu i još prije kraja prvog dijela kampanje u Seriji A stigli su do postolja. Inter je u nizu od osam pobjeda u prvenstvu, vodeći je i večeras se nada nastavku odlične forme u borbi za Superkup protiv Juventusa. Torinski tim je vrlo loše počeo sezonu i dugo se oporavljao. Tim Masimilijana Alegrija trenutno je samo kandidat za ulaznicu u Ligu šampiona, jer zauzima peto mjesto na tabeli. Četvrta Atalanta ima tri boda više, ali Boginja ima meč u rezervi. Juventus je u prošlom kolu u efikasnom meču savladao Romu rezultatom 4:3 i to mu je bio osmi meč zaredom u kojem je ostao neporažen.

TOTTENHAM – CHELSEA (SRIJEDA, 20.45), DVOJKA 2,45

Revanš polufinala engleskog Liga kupa ponudiće veliku borbu gradskih rivala Tottenhama i Chelsea. Spursi su samouvjereno krenuli u FA kup prije tri dana, gdje su savladali Morcambe (3:1). U Premijer ligi izabranici Antonija Kontea ostvarili su 10 pobjeda i tri puta remizirali u 18 kola, a nalaze se na šestom mjestu na tabeli. Prvog dana 2022. pjevcu su pobjedili Watford (1:0), ali je potom uslijedio okršaj sa Plavima i poraz (2:0). Chelsea je bio uspješan u FA kupu, gdje je u prvoj fazi savladao Chesterfield (5:1). U prvenstvu Premijer lige momci Tomasa Tuhela upisali su 12 pobjeda i sedam remija, pa su bili na drugom mjestu. U posljednja dva kola Plavi su remizirali – sa Brightonom (1:1) i Liverpoolom (2:2).

EKVATORIJALNA GVINEJA – OBALA SLONOVAČE (SRIJEDA, 20.00), DVOJKA 1,30

Ekvatorijalna Gvineja je prije sedam godina osvojila četvrto mjesto na Afričkom kupu nacija i to je najveći uspjeh selekcije. Ove godine, National Thunderstorm će po treći put u istoriji igrati na kontinentalnom prvenstvu. Na kvalifikacionom turniru za Svjetsko prvenstvo crveno-bijeli su u šest kola zabilježili tri pobjede i dva remija. Poslije pobjede nad Tunisom (1:0), današnji nominalni domaćini odigrali su neriješeno sa Mauritanijom (1:1). S druge strane, Obala Slonovače je 56. reprezentacija na FIFA rang-listi, a dva puta je osvojila Afrički kup nacija. Inače, Slonovi neće ići u Katar, jer selekcija nije mogla da se nosi sa Kamerunom u odlučujućoj borbi i zauzeli su drugo mjesto u grupi, što ne daje pravo nastupa u trećem kolu kvalifikacionog ciklusa.

TUNIS – MALI (SRIJEDA, 14.00), KEC 2,85

Reprezentacija Tunisa osvojila je glavni turnir u Africi 2004. godine i nada se najboljem ove godine u Kamerunu. U decembru su Orlovi iz Kartagine učestvovali na Arapskom kupu, gdje su se plasirali u finale, ali su tamo izgubili od Alžira (0:2). U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru, Tunis je samouvjereno prošao grupnu fazu i plasirao se u baraž. Mali ima rivala na startu Grupe F. Orlovi su 11 puta učestvovali na Afričkom kupu nacija, a samo jednom su bili u finalu. Na prošlom turniru Mali je eliminisan u osmini finala od Obale Slonovače (0:1). U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru, Orlovi su u šest kola ostvarili pet pobjeda i remi.

NAPOMENA: Kvote su podložne promjenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svijetu.

(Sponzorisani tekst, 18+)