Nekadašnji fudbalski reprezentativac BiH Marko Topić već nekoliko dana se dovodi u vezu sa FK Sarajevo.

Topić je jedan od kandidata za poziciju sportskog direktora, a da se ne radi tek o glasinama, svjedoči i to što je prethodnih dana boravio u našoj zemlji na pregovorima sa Ismirom Mirvićem i Ivanom Kepčijom.

Potvrdio je to za Reprezentacija.ba portal i sam Topić koji očekuje odgovor iz Titove do kraja sedmice.

– Bio sam tri-četiri dana u Sarajevu. Više puta sam se sastajao sa čelnicima Sarajeva, bilo je tu druženja, ali i ozbiljne priče oko samog kluba i moje vizije. Otvoreno smo razgovarali o svemu i vidjet ćemo na kraju šta će biti. Ostalo je na tome. Rekli su se javiti do kraja sedmice, kaže nam Topić.

Snažan utisak na njega je ostavio aktuelni predsjednik tima sa Koševa.

– Prema onome što sam mogao vidjeti, gospodin Mirvić je veliki vizionar i uvjeren sam da će napraviti velike stvari sa Sarajevom.

U januaru prošle godine postao je vlasnik i UEFA Pro trenerske licence.

– Imao sam u proteklom periodu razgovora sa pojedinim švicarskim klubovima, ali sve to sam stopirao. Vidjet ćemo šta će biti oko cijele ove priče, riječi su Topića koji se može pohvaliti i kako tečno govori četiri jezika (njemački, italijanski, engleski i ruski).

Stav navijača Sarajeva je jasan. Svi su složni da bi čovjek poput Topića bio idealno rješenje za sportski segment, no ostaje nam da vidimo šta će odlučiti u Titovoj.

(Reprezentacija.ba)