Ekipe Sarajeva i Borca danas su krenule sa pripremama za proljetni dio sezone. Bordo tim je predstavio novog trenera Aleksandra Vasoskog, dok je Borac ozvaničio dolazak Tomislava Ivkovića na mjesto sportskog direktora.

Vasoski zajedno sa Mirvićem na prvom treningu

Klub sa Koševa je jutros na press konferenciji predstavio Aleksandra Vasoskog, makedonskog stručnjaka koji će biti trener Sarajeva narednih šest mjeseci uz opciju produženja na još godinu dana ako izbori Europu.

„Aleksandar Vasoski je bio naša prva opcija za trenera. On je pun energije i entuzijazma da da svoj maksimum, i uvjeren sam da može pokrenuti naše momke i izvući najbolji rezultat. Savršeno dobro poznaje šta je igra na najvišem nivou, a posebno nam je važno jer je specijalista u razvijanju mladih talenata, a to je jedan od prioriteta kojim ćemo se baviti u budućnosti“, istakao je Ismir Mirvić, predsjednik UO FK Sarajevo, a Vasoski je dodao:

„FK Sarajevo je klub sa jako bogatom i dugom tradicijom, i za mene je ovo izuzetna čast i zadovoljstvo. Cilj je naravno pored osvajanja Kupa, odlazak i u Evropu jer sam siguran da klub ima kvalitete da ostvari taj cilj. Međutim ključni faktor je etabliranje mladog pogona iz Akademije u standardne prvotimce, koji možda uspiju da se dokažu pa da u konačnici debituju i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine”, riječi su Makedonca.

Sarajevo je već dovelo i dva pojačanja, Asmira Suljića i Adnana Šećerovića.

Borac uz novog sportskog direktora i pojačan stručni štab

“U FK Borac danas “upalili motore”. Obavljena je prozivka za drugu polovinu sezone. Treneru Nemanji Miljanoviću odazvalo se 35 fudbalera. Goran Zakarić, čiji status još nije riješen, ali i potencijalni novajlija Goran Brkić, koji je došao iz grada Tuzle, te mladi veznjak Širokog Ivan Grgić. Recimo i da je stručni štab Borca jači za Armanda Marencija, koji je došao na insistiranje novog sportskog direktora Tomislava Ivkovića, koji je bio pomoćnik u Željaznicaru”, stoji na stranici Borca.

Banjalučani će u Antaliji odigrati pet prijateljskih utakmica. Protivnici su bjeloruski Shakhtyor Soligorsk (31. januara), ruski tim Arsenal iz Tule (05. februar), zatim dvije ukrajinske momčadi Oleksandri (09. februar) i Dnipro (12. februar – 11:00 sati). Posljednji susret crveno-plavi igraju 12. februara od 17.00 sati protiv Poljske Resovije.

(Reprezentacija.ba)