Željezničar je u petak potvrdio da je Edis Mulalić novi trener ekipe. Bit će ovo drugi mandat popularnog Sablje na klupi Plavih, a u prvom vođenju pokazao je kvalitetan rad.

Dosadašnji trener Želje u ovoj sezoni bio je Tomislav Ivković koji je u decembru napustio Grbavicu, a danas je predstavljen kao sportski direktor banjalučkog Borca. Rukovodstvo Želje odmah je krenulo i dovođenje novog trenera, a izbor je pao na Edisa Mulalića, igračku legendu Plavih.

Mulalić je nakon igračke karijere počeo raditi kao trener u omladinskom pogonu Željezničara, a kao trener juniora je osvojio titulu prvaka. Potom je radio kao pomoćnik Milomiru Odoviću u periodu kada je Željo igrao sjajnu epizodu u Europi eliminisavši Ferencvaroš.

U oktobru 2016. godine imenovan je za šefa stručnog štaba i na toj poziciji bio je do maja 2016. godine. U tom periodu bilježio je dobre rezultate, ali je na kraju ostao bez plasmana u Europu zbog čega je dobio otkaz. Ipak, ako pogledamo statistiku vidimo da je Mulalić itekako radio dobro.

Ukupno je na klupi proveo 17 utakmica u Premijer ligi na kojima je ostvario 12 pobjeda, četiri remija i samo jedan poraz. Imao je prosjek od 2.35 osvojenih bodova po utakmici.

Nakon otkaza preuzeo je Dečić iz Tuzija, a potom se u sezoni 2017/2018 vratio u Premijer ligu i preuzeo Mladost DK.

Mulalić je Mladost vodio na 26 premijerligaških utakmica. Imao je devet pobjeda, devet remija i osam poraza.

Nakon rastanka sa timom iz Doboja kod Kaknja radio je u Crnoj Gori, a izdvaja se historijski rezultat sa Dečićem i plasman u Europu.

Stil igre je itekako prepoznatljiv, 4-2-3-1 formacija i velika borba na terenu što će navijači Želje znati cijeniti. Edis je u ovom trenutku jako dobro rješenje na klupi Željezničara koji u ovoj sezoni želi zadržati sredinu tabele i promovisati mlade igrače.

Statistika Edisa Mulalića u BiH:

Željezničar – 23 utakmice / 16 pobjeda / 4 remija / 3 poraza

Mladost DK – 28 utakmica / 10 pobjeda / 9 remija / 9 poraza

(Reprezentacija.ba)