Benjamin Burić, sjajni golman reprezentacije BiH vratio se u ekipu nakon dva negativna testa, a ističe da je Švedska veliki favorit protiv Zmajeva.

“Nakon četiri dana izolacije i dva negativna testa napokon sam završio s karantinom. Sada mogu da se priključim reprezentaciji u daljem radu i mnogo sam sretan. naravno, ostaje žal zbog propuštenih treninga i otkazanih utakmica protiv Hrvatske i Rusije, ali šta je tu je. Došlo je takvo vrijeme i moramo da se prilagodimo”, rekao je Burić pa dodao:

“Spremamo se za prvenstvo, počinje za tri dana i sve misli su usmjerene ka prvoj utakmici protiv Švedske. Naravno, Švedska je apsolutni favorit, to je tim sastavljen od igrača iz najboljih svjetskih klubova i moramo se dobro potruditi. Vidjećemo kako će to da izgleda. U svakom slučaju, Švedska je apsolutni favorit, a mi ćemo dati sve od sebe da odigramo dobro i da se spremimo za utakmice protiv Španije, koja dolazi u podmlađenom sastavu, te protiv Češke koja nam je mnogo bitna da probamo doći do prve pobjede na EP”, dodao je Burić.

Europsko prvenstvo počinje 13. januara, a već prvog dana BiH igra protiv Švedske. Meč počinje u 20:30 sati.

(Reprezentacija.ba)