S novom sedmicom dolaze novi izazovi i prilika za zaradu. Kladionice Mozzart pripremile su tri kvote za neke od najzanimljivijih fudbalskih utakmica koje se igraju ovog ponedjeljka, a koje će biti najveće na svijetu u svim vremenima.

Na programu su dvije utakmice Afričkog kupa nacija, prvenstvo Crnog kontinenta koje je počelo u nedjelju, kao i jedan meč u okviru Turske Super lige.

Uživajte i zaradite uz najveće kvote na planeti u Mozzartu

FENERBAHCE – ADANA DEMIR (PONEDJELJAK, 18.00), KEC 2,00

Za Fenerbahce je u ovom trenutku najvažnije da su Mesut Ozil, Irfan Jan Kahveci i Ener Valencia spremni za duel sa Adanom Demirom. To znači da će istanbulski klub igrati u gotovo najjačem sastavu, koji mu je neophodan, s obzirom da mu u goste dolazi žestok rival. Adana Demir je neporažena u posljednja četiri meča i trenutno je sedma na tabeli. Seriju od tri pobjede okončala je u prošlom kolu remijem sa Goztepeom (1:1). S druge strane, Fenerbahce je u prošlom kolu savladao Yenia Maltayaspora (2:0), što mu je bila prva pobjeda nakon niza loših rezultata u prvenstvu i osvojio samo dva boda u tri kola. Fenerbahce se već praktično odrekao titule, ima 17 bodova zaostatka za Trabzonom, ali će borba za drugo mjesto sa Konyom, Basaksehirom i još nekoliko klubova koji žuto-plave gledaju u leđa biti žestoka. Poznato je da druga pozicija vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Fener je u avgustu kao gost savladao Adanu Demir sa 1:0. Bio je to tek njihov treći zvanični duel u ovom vijeku, a svi su pripadali istanbulskom velikanu.

MAROKO – GANA (PONEDJELJAK, 17.00), KEC 2,45

Počinje takmičenje u Kupu afričkih nacija i u grupi C. Odmah na početku duel favorita za osvajanje prve pozicije, Gane koju trenira Milovan Rajevac i Maroka, na čijoj klupi sjedi naš Vahid Halihodžić. Zanimljivu odluku donio je bosanskohercegovački strateg, za KAN je precrtao fudbalera Chelsea Hakima Zijeha. I bez njega, Maroko je moćan, tu su još Ashraf Hakimi, Yusuf en Nesiri i Abde Ezalzuli. I Maroko i Gana uspjeli su se plasirati u posljednju rundu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru, pa su kontinentalno prvenstvo dočekali u odličnom raspoloženju. Posljednji takmičarski susret imali su 2008. godine, također na Afričkom kupu nacija. Tada je Gana trijumfovala sa 2:0, eliminisala Maroko već u grupnoj fazi i na kraju stigla do bronzane medalje. Nakon toga, ove dvije reprezentacije susrele su se još samo jednom, u prijateljskoj utakmici u junu prošle godine, kada su Marokanci slavili sa 1:0. Bila je to njihova prva pobjeda nad Ganom od 1997. godine. Ni u jednom od zadnjih pet mečeva nije bilo više od dva gola, niti je došla utakmica GG.

GVINEJA – MALAVI (PONEDJELJAK, 17.00), KEC 1,60

Plasman Malavija u KAN je samo po sebi iznenađenje. Ovo će biti tek treće učešće zemlje iz Južne Afrike na kontinentalnom šampionatu, prvo od 2010. godine, odnosno nakon pet propuštenih turnira. To je dovoljan uspjeh za Malavi, dok Gvineja, predvođena igračima poput Liverpoolovog Nabija Keite i Sejdube Sume, želi izboriti plasman u eliminaciju, posebno nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Malavi i Gvineja posljednji put su se sastali u martu 2016. Tada je Gvineja slavila sa 2:1, što joj je bila treća pobjeda u posljednjih pet okršaja. Gvineja je svojevrsni veteran u CAN-u, jer im je ovo 13. turnir na kojem učestvuju. Najveći uspjeh zabilježila je 1976. godine, kada je bila druga. Osim toga, nakon promjene sistema takmičenja, četiri puta je igrala u četvrtfinalu.

MOZZART OD SADA I U TVOM GRADU

Igrače sa ponosom obavještavamo da smo od 30. 12 .2021. počeli sa radom i na području Federacije BiH. Odaberi jednu od 97 lokacija koja je tebi najbliža.

Za ljubitelje online klađenja tu je naravno i novi sajt, koji ispunjava sve norme efikasnog klađenja i jednostavnosti korištenja. Potrebno je samo da se registrujete, pokupite bonuse, i počnete sa klađenjem.

NAPOMENA: Kvote su podložne promjenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svijetu.

(Sponzorisani tekst, 18+)