Direktor FK Velež Džemil Šoše govorio je za klupsku TV o prijelaznom roku, infrastrukturi, ambicijama kluba te o još mnogo tema.

Šoše se na početku osvrnuo na godinu koja je iza nas i na igre Veleža u Europi.

“Sigurno je ovo bila kvalitetna godina za Velež. Izborena je Europa nakon 33 godine i svima je bilo drago vidjeti Velež tamo. Sarajevo je bilo obojeno u crveno i na to se dugo čekalo u cijeloj BiH. Na onakav način smo se predstavili u Europi i takvo nešto trebaju svi klubovi u BiH Loše smo startovali u Premijer ligi BiH, bilo je tu umora i od europskih utakmica i zasićenosti. Sigurno nismo krenuli kako smo očekivali i planirali, ali četiri zadnja kola nam daju nadu i pokazuju da ono iz prošle sezone nije slučajno. Kruna ove sezone bi bio ponovni izlazak u Europu”

Direktor Rođenih je prokomentarisao i zimski prijelazni rok.

“Malo je ružno reći da imamo nekvalitetne igrače na ovim pozicijama zaštićenog godišta, već bih rekao da je to bio loš izbor pozicija tih igrača. Stvorilo se onda i kod njih nezadovoljstvo, posebno kod tih koji igraju ofanzivno. Ne mogu se složiti da tu nema kvaliteta, dobili smo mladog Bajrića na poziciji stopera. Haskić je, što se tiče pojačanja, dokaz da smo odlučili da dovodimo ciljano. Igrači neće biti samo broj, već želimo kvalitetom pojačati deficitarne pozicije. Ni na poziciji stopera nećemo dovoditi nekoga samo da bi ispunili broj. Idemo na kvalitet”, govori Šoše i dodaje da će se na ljeto napraviti reset ekipe.

“Napravit ćemo jedan reset ekipe. Sigurno su svi mogli više, ne samo pojačanja koja su stigla ljetos. Kad se vratimo na nekoliko momaka poput golmana Kačavende. To je jedini igrač u BiH koji je bio slobodan i mogao doći u kombinaciju za razgovor, a da je imao iskustvo u Premijer ligi BiH. Desilo se da je imao protiv Rudara katastrofalnu utakmicu gdje nije došao šefu Dudiću i ispričao svoje stanje. Izgorio je nakon toga i rezultat je raskid saradnje. To se dešavalo i Salčinu koji je na beku odigrao neke dobre utakmice. Svi mogu pokazati više nego jesenas sigurno.”

Šoše se osvrnuo i na infrastrukturu.

“O infrastrukturi se zadnje tri, četiri godine puno pričalo i radilo se na tome. Prioritet je kategorizacija, odnosno dobijanje kategorije za odigravanje evropskih utakmica. Imali smo nezaboravno ljeto u Sarajevu, ali lijepo bi bilo da igramo Europu na svom stadionu. Napravljene su prepravke na tribinama, mjesta za invalide, toaleti, doping sale, sanitet. Svakako da je jedan od većih projekata krov na Red Army tribini i izmještanje zida južne tribine i pomjeranje istog 20 metara da bi se ostavilo prostora za novu tribinu koja će imati uslove za odigravanje europskih utakmica.”

(Reprezentacija.ba)