Danas se širom Italije igra osam susreta 21. kola Serije A.

Inter našeg Edina Džeke od 20,45 sati na svom terenu igra derbi protiv Lazija.

Džeko je krajem decembra prošle godine bio pozitivan na koronavirus, ali posljednji testovi su pokazali da je negativan, pa će večeras biti na raspolaganju treneru Inzaghiju.

Talijanski mediji pišu da će Edin večerašnji susret početi sa klupe za rezervne igrače, s obzirom da nije spreman za svih 90 minuta igre.

Ekipa Intera je uoči ovog meča na prvom mjestu sa 46 bodova, dok Lazio zauzima šestu poziciju sa 32 boda.

Očekivano, Inter je prema kladionicama favorit. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 1.45 na trijumf Intera. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Inter je sjajnoj seriji od sedam vezanih pobjeda u ligi i u šest zadnjih mečeva nije primio gol. S druge strane, Lazio u zadnjih pet utakmica ima tri pobjede, remi i poraz.

Zanimljivo da je Lazio jedina momčad ove sezone koja je u Seriji A pobijedila Inter. Fudbaleri Lazija su u okviru osmog kola tekuće sezone na domaćem terenu slavili sa 3:1, pa će Inter imati dodatni motiv da dođe do tri boda u večerašnjem meču.

Ekipi Intera će nedostajati Calhanoglu, Satriano i Cordaz, a Lazio u Milano stiže bez Akpa Akproa.

Utakmica Inter – Lazio je u direktnom TV prijenosu na kanalu Arena Sport.

Od 12,30 sati Venezia će ugostiti momčad Milana našeg Radeta Krunića.

Milan je drugoplasirani na tabeli sa 45 bodova i ima samo bod manje od prvog Intera, dok je Venezia na 16. mjestu sa 17 bodova.

Ekipa Milana je prije nekoliko dana pobijedila Romu sa 3:1, a Rade Krunić je bio u startnih 11 popularnih “Rossonera”. Naš reprezentativac ima veliko povjerenje trenera Piolija, pa ne čudi što će prema najavama talijanskih medija i danas igrati od prve minute.

Kladionice daju ulogu velikog favorita Milanu. Kladionica Mozzart nudi kvotu 1.62 na trijumf Milana. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Prvi međusobni duel ove sezone odigran je na stadionu San Siro, a Milan je rutinski slavio rezultatom 2:0.

Krunić i saigrači igraju fantastično na gostovanjima u tekućoj sezoni. Ostvarili su sedam pobjeda, dva remija i samo jedan poraz.

Venezia kao domaćin ima skor od dvije pobjede, dva remija i pet poraza.

Što se tiče izostanaka, Veneziji će danas biti lišena usluga Caldare, Ebuehija i Tessmanna, dok će Milanu nedostajati Kjaer, Calabria, Kessie, Bennacer, Ballo-Toure, Romagnoli i Tomori.

Susret Venezia – Milan direktno prenosi kanal Arena Sport.

Spomenimo i da će Salernitana našeg Milana Đurića od 20,45 sati igrati u gostima protiv Verone, dok će Mato Jajalo sa Udineseom od 16,30 sati odmjeriti snage sa Atalantom.

Raspored i satnica mečeva 21. kola Serije A:

Venezia – Milan (12,30 sati)

Empoli – Sassuolo (14,30 sati)

Napoli – Sampdoria (16,30 sati)

Udinese – Atalanta (16,30 sati)

Roma – Juventus (18,30 sati)

Genoa – Spezia (18,30 sati)

Verona – Salernitana (20,45 sati)

Inter – Lazio (20,45 sati)

(Reprezentacija.ba)