Četiri meča 20. kola turske Superlige igraju se danas.

Konya, za koju igraju Ibrahim Šehić, Amir Hadžiahmetović, Amar Rahmanović te Marin Aničić, od 11,30 sati dočekuje na svom terenu Sivasspor.

Momčad Konye je ove sezone najprijatnije iznenađenje i trenutno se nalazi na drugoj poziciji sa 39 osvojenih bodova. Konya ima devet bodova manje od Trabzona i pokušat će novom pobjedom da smanji zaostatak za liderom.

Turski mediji najavljuju da će Šehić, Hadžiahmetović i Rahmanović nastupiti od prve minute, dok će Aničić čekati svoju šansu sa klupe za rezervne igrače.

Kladionice u današnjem meču daju blagu prednost Konyi. Kladionica Meridian nudi kvotu 2.11 na trijumf domaćina. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Fudbaleri Konye su još uvijek bez poraza na domaćem terenu u tekućoj sezoni. Ostvarili su sedam pobjeda i tri remija uz gol razliku 17:6. Ekipa Sivassa kao gost ima omjer od tri pobjede, dva remija i četiri poraza.

Spomenimo i da će Konyi nedostajati povrijeđeni Ulgun, dok će Sivass nastupiti bez Appidangoyea, Felixa, Yilmaza i Ulvestada.

Miralem Pjanić je u srijedu osvojio Superkup Turske sa Bešiktašem, ali večeras ga neće biti u konkurenciji za susret protiv Rizea.

Rize i Bešiktaš igraju od 17,00 sati, a Bešiktaš nije saopštio zbog čega na spisku nema Pjanića i još nekoliko standardnih fudbalera.

Turski mediji pišu da je najvjerovatnije razlog pozitivan test na COVID-19.

Dodajmo i da se od 14,00 sati sastaju Goztepe naših Kenana Pirića, Marka Mihojevića i Dženana Burekovića i Antalya za koju nastupa Deni Milošević.

Raspored i satnica utakmica 20. kola turske Superlige:

Nedjelja, 9. januar:

Konya – Sivasspor (11,30 sati)

Goztepe – Antalya (14,00 sati)

Kayseri – Altay (14,00 sati)

Rize – Bešiktaš (17,00 sati)

Ponedjeljak, 10. januar:

Fenerbahče – Adana Demirspor (18,00 sati)

Odigrani susreti 20. kola:

Trabzon – Malatya 1:0

Gaziantep – Fatih Karagumruk 3:1

Kasimpasa – Hatay 3:1

Alanya – Basaksehir 1:1

Galatasaray – Giresun 0:1

(Reprezentacija.ba)