Anel Ahmedhodžić će gotovo sigurno u zimskom prelaznom roku napustiti švedski Malmo i karijeru nastaviti u nekom drugom klubu.

Milan, Atalanta, Napoli i Brentford su samo neki od klubova koji se povezuju sa našim reprezentativcem, a nizozemski mediji javljaju da se i PSV uključio u borbu za Anela.

Tamošnji Eindhovens Dagbald piše da nekadašnji prvak Europe i višestruki šampion Nizozemske traži zamjenu za povrijeđenog Ramalha i da bi Anel bio idealna zamjena.

Ipak, problem predstavlja veliki iznos obeštećenja koje traži Malmo. Navodno, Malmo za Anela traži najmanje 6 miliona eura.

Trenutna tržišna vrijednost Anela iznosi 7 miliona eura, a ugovor sa aktuelnim šampionom Švedske ima do 31. decembra naredne godine.

Inače, Anelov otac Mirsad je nedavno u razgovoru za Reprezentacija.ba portal potvrdio da je našem stoperu najvažnije da ode u klub u kojem će igrati redovno.

“Pričao sam sa njim za Novu godinu, slavili smo zajedno. Njemu je cilj otići negdje gdje će moći igrati, razvijati se dalje, a ne da sjedi na klupi. Vidjeli smo šta se desilo Miralemu Pjaniću u Barceloni. Onako kako sam mogao zaključiti kroz razgovor s njim, najviše preferira Italiju. Još ljetos je mogao završiti u Atalanti. Oni su bili došli u Švedsku da završe transfer, i ja sam mislio da je to gotovo, ali na kraju se nisu dogovorili oko plaćanja sa njegovim klubom. Anel ne želi žuriti. I meni kaže: ‘Doći će novac, mlad sam’”, rekao je Mirsad za Reprezentacija.ba portal.

(Reprezentacija.ba)