I FK Sarajevo je, čini se, riješio pitanje novog šefa stručnog štaba. Danima unazad brojna trenerska imena se dovode u vezu sa četvrtoplasiranim timom Premijer lige Bosne i Hercegovine, a izbor je, kako stvari stoje, pao na Aleksandra Vasoskog.

Pregovori su završeni na obostrano zadovoljnstvo, što je za Reprezentacija.ba portal potvrdio i sam Vasoski. Sitnice ga dijele do potpisa ugovora.

“Ja novi trener Sarajeva? Ima istine, međutim postoji još jedna prepreka. Formalnost, ustvari. Imam ugovor sa Akademijom Pandev, ali isto tako i džentlmenski dogovor da mogu otići ukokoliko dobijem inostranu ponudu. Idem sad u subotu tamo da to riješimo”, potvrdio nam je Aleksandar Vasoski.

Ne krije koliko je sretan zbog ove ponude.

“Nadam se da će se sve na kraju riješiti na najbezbolniji način. Sarajevo je meni veliki izazov, to je najbolji klub u BiH i ne želim propustiti ovu šansu. Vjerujem da mogu biti uspješan sa Sarajevom”, poručio je ovaj ambiciozni stručnjak.

Vasoski je radio jako dobar posao u Akademiji Pandev. S ovim timom je ove sezone bio drugoplasirani u makedonskom šampionatu, a kroz karijeru ranije je vodio još Vardar. 

(Reprezentacija.ba)