Edin Višća je nakon 10 godina napustio redove Istanbul Basaksehira i potpisao za Trabzonspor.

Trabzon je danas zvanično predstavio Višću, a Edin je nakon potpisa ugovora kazao da je uzbuđen što stiže u redove aktuelnog lidera Superlige.

“Došli smo do ovog dana nakon 10 godina. Veoma sam uzbuđen. Predsjednik Basaksehira Gumusdag mi je poput oca. Hvala mu mnogo. On mi je dao dopuštenje da napustim klub. Imao sam mnogo ponuda tokom proteklih godina, ali nijedan klub me nije toliko želio kao Trabzon. Sretan sam, motivisan i pun entuzijazma”, rekao je Edin i dodao:

“Sada želim osvojiti prvestvo sa navijačima i velikim klubom i igrati u Ligi Šampiona. Igrat ćemo veoma važnu ulogu. Prethodno sam bio šampion sa Istanbulom, igrao Ligu Šampiona i nije bilo lako otići. Nadam se da ću sa Trabzonom imati dobru i mirnu sezonu. Broj mog dresa bit će objavljen u četvrtak. Osjećam da sam dobrodošao ovdje.”

Višća će u Trabzonu sarađivati sa Abdullahom Avcijem, koji ga je trenirao upravo u Basaksehiru. Edin je dodao da ga je Avci mnogo naučio o fudbalu i da je imao veliku želju da ponovo radi sa njim.

Edin je u Basaksehir stigao 2011. godine i odigrao je 398 utakmica na kojima je zabio 110 golova i dodao 118 asistencija. Nekoliko godina je već kapiten Basaksehira sa kojim je osvojio jednu titulu prvaka Turske.

Za A reprezenatciju BiH sakupio je 55 nastupa uz deset pogodaka.

(Reprezentacija.ba)