Ivajlo Petev, selektor reprezentacije BiH, za bugarski Blitz TV govorio je o Zmajevima, Džeki, Pjaniću i razlikama o bh. i bugarskom fudbalu.

Petev je u uvodu istakao da su Pjanić i Džeko veoma vrijedni ljudi.

“Definitivno nisu razmažene zvijezde. Ovo su veoma vrijedni ljudi. Znate njihove fudbalske kvalitete. Fasciniran sam njima. Veliki profesionalci. Puno pomažu na terenu i van terena nekih 12-13 mladih momaka koji imaju 21 godinu i budućnost su tima. Džeko i Pjanić pomažu meni i reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Ovo su velike ličnosti”, kazao je Petev dodavši da nije izbacio Pjanića iz reprezentacije.

“Nema takvih stvari. Nisam ga izbacio. To nije istina, to je žuta štampa.”

Nakon imenovanja, Petev je naišao na kritike bh. javnosti, ali kako sad kaže zadovoljan je podrškom.

“Ne želim da spominjem razloge. Ovo je stvar prošlosti. Međutim, sve se na kraju okrenulo u moju korist zahvaljujući mom radu. Osvojio sam mnogo pozitive. Ono što se dogodilo na početku bilo je malo preuveličano. Tada sam rekao da znam šta mogu i dat ću sve od sebe da postavim dobre temelje za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. I ona ga već ima”, kaže Ivajlo i dodaje razloge zašto BiH nije na Svjetskom.

Nismo uspjeli da odemo na Svjetsko prvenstvo zbog utakmice u Finskoj, koja je bila naš rubikon na putu za Katar. Radili smo djetinjaste i individualne greške i gubili, a prije toga smo igrali jako dobrom u kvalifikacijama. U pomenutoj utakmici izbrisali smo dobre igre koje smo zabilježili. Ali ovo će nam pomoći da ispravimo greške. Na njega je uticala i povreda Edina Džeke. Znate šta je on za nas. Mnogo! Da je Edin bio na terenu, ekipa bi izgledala potpuno drugačije. To se na kraju i dogodilo. Nema potrebe da tugujete. Nastavljamo sa radom.”

(Reprezentacija.ba)