Miralem Pjanić (30) večeras ima priliku osvojiti prvi trofej u dresu turskog Bešiktaša.

Njegova ekipa od 18.45 sati igra finale Superkupa protiv Antalye uz direktan TV prijenos na kanalu Sportklub.

Zanimljivo da se finale Superkupa Turske igra u Dohi (Katar), pa su igrači oba tima već nekoliko dana u ovoj azijskoj državi.

Bešiktaš je prošle sezone igrao sjajno i svojio duplu krunu. U finalu Kupa su savladali upravo Antalyu sa 2:0, koja večeras ima priliku da se “osveti” i dođe do trofeja.

Turski mediji najavljuju da će Pjanić igrati od prve minute za Bešitkaš, dok bi na klupi Antalye trebao biti povremeni bh. reprezentativac Deni Milošević.

Pjanić, koji će do kraja sezone igrati za Bešiktaš kao posuđen igrač Barce, odigrao je 16 utakmica u dresu istanbulskog tima i četiri puta asistirao.

S druge strane, Milošević je za Antalyu ove sezone nastupio u 15 susreta te postigao jedan gol.

Kladionice večeras daju blagu prednost Bešiktašu. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 1.88 na trijumf Bešiktaša u regulanih 90 minuta igre. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Ove dvije ekipe su u tekućoj sezoni odigrale fantastičnu utakmicu u okviru turske Superlige, a Bešiktaš je slavio sa 2:3. Antalya je nakon prvog poluvremena imala prednost od 2:0, ali je Bešiktaš nakon velikog preokreta stigao do trijumfa.

Što se tiče trenutne forme, Bešiktaš u zadnjih pet utakmica ima tri pobjede, remi i poraz.

Antalya je u posljednjih pet mečeva u svim takmičenjima ostvarila dvije pobjede, jednom je remizirala te dva puta izgubila.

(Reprezentacija.ba)