Legendarni fudbaler Sarajeva, Almir Turković, zvanično je postao skaut Osijeka, potvrđeno je na stranici hrvatskog kluba.

“Nekadašnji ljubimac osječkih navijača vrlo je ozbiljno shvatio ulogu i zadaću koju mu je povjerio Bjelica. Od prvog dana priprema naših nogometaša za nastavak sezone uz momčad i stručni stožer su i skauti koji u svom djelokrugu rada također imaju bitnu ulogu i pomažu Nenadu Bjelici i njegovim najbližim suradnicima. Riječ je o igračima koji su ostavili neizbrisiv trag u osječkoj momčadi: Damiru VuiciIvi Smoji i Almiru Turkoviću. I dok su prva dvojica rođeni Osječani i bivši kapetani prvoligaša s Drave, „Ture“ je Sarajlija kojega pamtimo po odličnim igrama u bijelo-plavom dresu, zbog kojih je bio i veliki ljubimac navijača”, stoji na stranici Osijeka i dodaju:

“Almir je angažiran još u prvom dijelu sezone, a formalno-pravno je u međuvremenu postao i zaposlenik NK Osijek, nakon što je raskinuo suradnju s FK Sarajevo u kojem je imao bitnu ulogu u tamošnjoj školi nogometa. Odlučio je Turković prihvatiti poziv svog nekadašnjeg suigrača u Gradskom vrtu kojega, kako sam kaže, iznimno cijeni i izvan terena. Bjelica je, također, vrlo zadovoljan spoznajom da među suradnicima ima čovjeka koji se iskazao i svojim igrama i ponašanjem gdje god je bio. Znanjem i iskustvom sigurno će dati svoj doprinos klubu za kojeg je i emotivno vezan i sretni smo što je ponovno s nama.”

Turković je dres Osijeka nosio od 2000. do 2001. godine, te od 2005. do 2006. godine.

(Reprezentacija.ba)