Pirić je ljetos predstavljen kao pojačanje u Atromitosu, a iako su u grčkom klubu bili zadovoljni njegovim izvedbama, na kraju je poslije samo nekoliko mjeseci došlo do raskida saradnje.

Ugovor je raskinut upravo na Pirićevo insistiranje. Za “slobodu” je navodno platio 30.000 eura, koliko su mu zapravo i dugovali, a svoju karijeru će nastaviti u Turskoj. U narednim danima bi trebao finalizirati sve sa tamošnjim prvoligašem Goztepeom za koji od ranije igraju Dženan Bureković i Marko Mihojević.

– Ne bih puno govorio o transferu dok ne potpišem ugovor – prva je reakcija Pirića za Reprezentacija.ba portal, a potvrdio je i naše informacije o novom klubu.

– Idem li u Goztepe? Da, tako bi trebalo biti.

Za Atromitos branio je na 11 utakmica, a primio je 23 gola i na jednom susretu sačuvao je svoju mrežu netaknutom.

– Fudbal u Grčkoj je odličan, s te strane drago mi je što sam se okušao tamo, ali druge stvari i nisu funkcionisale. Od samog početka sve je nekako krenulo nizbrdo, od organizacije, do rezultata. Smijenjen je jedan trener, došao je drugi… Pritom su kasnile i plate. Nisam više mogao živjeti i igrati na taj način. Odlučio sam da idem – istakao je Pirić na kraju razgovora za Reprezentacija.ba portal. 

U Goztepeu se nadaju da će im upravo Pirić pomoći da sačuvaju prvoligaški status. Trenutno se u Superligi nalaze na pretposljednjoj poziciji sa 15 osvojenih bodova. 

(Reprezentacija.ba)