Prvi dio turske Superlige završen je krajem 2021. godine, a nastavak je zakazan za naredni vikend. Trabzon sigurno drži vrh tabele, a najveće iznenađenje je Konyaspor koji je na drugom mjestu.

Bh. reprezentativci Šehić, Hadžiahmetović i Rahmanović igraju veoma bitne uloge u Konya koja korača ka Ligi Šampiona, svom najvećem uspjehu.

Koliko je Konyaspor iznenađenje u pozitivnom smislu, toliko je i Bešiktaš iznenadio, ali po lošim rezultatima. Tek su na sedmoj mjestu sa 18 bodova zaostatka u odnosu na prvi Trabzon.

Višćin Basahsehir je na trećem mjestu, a ponajviše zbog sjajne forme bivšeg Zmaja. Edin je prvi asistent lige sa osam asistencija, ali je u vrhu i po ključnim dodavanjima odnosno po kreiranjima velikih prilika za saigrače.

U dosadašnjih 19 kola napravio je 52 izgledne šanse ili 2.9 po utakmici. Miralem Pjanić je sedmi u Superligi sa prosjekom od 2.3 i sasvim sigurno da bi bio bliži Višći da nije imao problema s povredama.

Deni Milošević igra dobro za Antalyaspor i četvrti je igrač Superlige po preciznosti u dodavanjima. Ima učinak od čak 94% uspješnih pasova.

Prvenstvo Turske se nastavlja naredni vikend. Konyaspor dočekuje Sivasspor, Bešiktaš će u goste Rizesporu, a Basaksehir gostuje Alanyasporu.

Višća blizu Trabzona

Kako prenose turski mediji, Edin Višća je nadomak prelaska u Trabzonspor, ekipu koja je već sada veoma blizu osvajanja titule Turske.

Basaksehir je u određenim finansijskim problemima i navodno će na ime Višče inkasirati četiri miliona eura. Krilni bh. fudbaler bi tako nakon punih deset godina u Istanbulu promijenio klub.

(Reprezentacija.ba)