Iako im u nazivu kluba stoji riječ „novajlija“, članovi banjalučkog KK Rookie košarku igraju kao iskusni profesionalci. Klub je proslavio punoljetstvo, a iza njih su brojne titule. Višestruki su kadetski i pionirski prvaci Srpske i BiH u muškoj i ženskoj kategoriji. Iznjedrili su brojne prvotimce poznatih klubova, ali i reprezentativce. Kako bi i u narednom periodu nastavili da pobjeđuju u igri pod koševima, Mozzart im je donirao novu opremu.

“Mi smo oduševljeni, stvarno je oprema prelijepa. Ovim putem se zahvaljujemo kompaniji Mozzart što su prepoznali naš rad, a posebno našu posvećenost mladim košarkašima. I djeca i mi u rukovodstvu kluba smo zaista prezadovoljni”, kaže Darko Regoda, direktor Košarkaškog kluba Rookie, Banjaluka.

Nove komplete dresova i nadmajice nosiće juniori ovog kluba, a na zajedničkoj fotografiji im nedostaje Andrej Vuleta koji je na priprema pionirske reprezentacije Srbije. Oni se trenutno takmiče u Područnom košarkaškom odboru Banjaluka, a u grupnoj fazi su zabilježili svih osam pobjeda. Posljednju u nizu izborili su proteklog vikenda kada su sa ubjedljivih 80:37 pobijedili Mladost iz Mrkonjić Grada. Nastavak takmičenja očekuje ih u februaru, a ambicije su im visoke. To i ne čudi jer su prošle godine bili prvi u PKO BL, a treći u Srpskoj.

Klub ima sve selekcije u muškoj i ženskoj kategoriji, a i oni bilježe dobre rezultate u svojim ligama gdje su pri vrhu tabela. Trenutno su najbrojniji klub u banjalučkoj regiji sa oko 300 dječaka i djevojčica koji treniraju u sedam škola u Banjaluci. Ujedno, jedan su od najtrofejnijih klubova u BiH u kategoriji 2003. godište sa najviše titula u PKO BL, na nivou Srpske i BiH.  

Klub se finansira naplatom članarina, a podršku im pruža i grad Banjaluka, bilo kroz finansije ili direktnu uplatu termina u dvorani. Sada im je podrška stigla i od dokazanog prijatelja sporta.

“Uvijek nam je drago kada čujemo da postoje klubovi koji okupljaju veliki broj mladih sportista. KK Rookie je dokaz da košarka na našim prostorima ne treba da brine za svoju budućnost jer već sada bilježe odlične rezultate. Ovom donacijom smo ih podržali na putu do novih pobjeda pod obručima” kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

(Sponzorisani tekst, 18+)