Rukometni Zmajevi se pripremaju u Sarajevo za EURO 2022, a o pripremama su govorili Ivan Karačić i Luka Perić.

“Drago mi je što sam pozvan, što državi mogu prezentovati na najvećem takmičenju. Ovdje uživam, svi igrači uživaju, kako stari, tako i novi. Svi smo u radničkoj atmosferi, bez puno pitanja i prigovora“, kazao je Karačić dodavši:

“Teška grupa, da. Mislim da smo ipak godinama sazreli, puno smo pametniji. Nadam se da ćemo iskoristiti ono što nam se ponudi. Najvažnije da pružimo sto posto naših mogućnosti, pa ko zna. Možda ispadne neki dobar rezultat iz svega toga“.

“S obzirom da je već kraj polusezone i da smo malo svi umorni, prvi ciklus smo završili na zadovoljavajući način. Okupili smo se jučer i počeli sa drugim ciklusom priprema. Svi smo zdravi, spremni i motivisani da odemo na Evropsko prvenstvo i predstavimo našu zemlju na najbolji mogući način”, kaže Perić dodavši:

“Trenira se dobro, radimo na svim elementima naše igre. Usavršavamo se, napredujemo i nadamo se da ćemo predstaviti dostojno našu zemlju. Grupa je veoma teška, a naša očekivanja su da igramo najbolje što znamo. Previše je reći da očekujemo jednu, dvije ili tri pobjede. Idemo se boriti i dati sve od sebe.”

Naša reprezentacija će u toku priprema igrati na mini turniru u Hrvatskoj protiv domaćina i Rusije, a prvi meč na Euru igraju 13. januara protiv Švedske.

Selekcija BiH u grupi je sa Švedskom, Španijom i Češkom.

(Reprezentacija.ba)