Vahid Halilhodžić je prije nekoliko dana objavio spisak igrača selekcije Maroka za Afrički Kup Nacija, a na njemu nema nekoliko najboljih igrača poput Hakima Ziyecha iz Chelsea, Noussaira Mazraouija iz Ajaxa, Aminea Harita iz Marseillea i Younesa Belhande iz Adane.

Belhanda je za Maroko odigrao 50 utakmica, jedan a za našeg trenera je kazao da je “mrtav” za njega sve dok se nalazi na poziciji selektora Maroka.

“Ne bih se odazvao pozivu ni da me pozove ponovo. Sve dok je on selektor, za mene je mrtav. Moji nastupi u klubu su bili dobri, a on me nije poštovao kao sportistu. Igram u reprezentaciji 12 godina i od samomg početka sam tu. Nisam od onih koji su igrali za Španiju, a onda se okrenuli Maroku. Mogao sam odabrati Francusku, ali nisam zbog ljubvi prema državi”, istakao je nedavno Belhanda za So Foot.

Nije se dugo čekala reakcija Halilhodžića. Vahid je kratko izjavio da je on taj koji bira igrače i da je u ovom trenutku izabrao one najbolje.

“Trener je taj koji bira igrače koji mogu igrati po njegovim pravilima. Trener je taj koji će birati ko će za njega raditi. Ukoliko igrač želi odlučivati ko će raditi s trenerom, onda je on pretenciozan. Izabrao sam igrače koji su konkurentniji i bolji”, kazao je Vaha za marokanske medije.

Afrički Kup Nacija igra se od 9. januara u Kamerunu, a Maroko je u grupi sa Komorima, Gabonom i Ganom.